פאי תותים ושוקולד לבן ללא אפייה

פאי תותים ושוקולד לבן ללא אפייה
מתכון של נטלי לוין, לרגע מתוק של שוקולד עלית. מכינים בתבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ, זמן הכנה כולל: שעתיים, רמת קושי: קל

חומרים לקלתית ביסקוויטים

250 גרם ביסקוויטים
125 גרם חמאה מומסת

למלית שוקולד לבן ווניל

250 גרם שוקולד לבן
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

לקצפת

125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית אבקת סוכר

לקישוט

200-250 גרם תותים

אופן ההכנה

קלתית ביסקוויטים

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה.

מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת במרקם שמזכיר חול רטוב.

מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות בעזרת הידיים. חשוב להדק היטב כדי שהקלתית תישאר יציבה.

מצננים את הקלתית במקפיא במשך 1/2 שעה.

מלית שוקולד לבן ווניל

שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.

מוסיפים שמנת מתוקה, וניל ומלח וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.

מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה.

יוצקים את תערובת השוקולד על גבי הקלתית הקרה ומיישרים. צריכה להיווצר שכבה די דקה וזה בסדר. מצננים כ-15 דקות במקרר.

קצפת

בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, פודינג ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.

מעבירים את הקצפת על גבי שכבה השוקולד הלבן ומשטחים בעזרת כף.

הוספת התותים

מנקים את התותים ומסירים את הגבעול. חותכים כל תות לפרוסות דקות.

מסדרים את פרוסות התותים בצורה מניפה צפופה על גבי הקצפת.

טיפים ושדרוגים

גרסה לפסח: במקום ביסקוויטים משתמשים בעוגיות יין טחונות באותה כמות.

במקום תותים אפשר להשתמש בפירות יער טריים (בעונה) או בכל פרי שאוהבים. אפשר לשלב בין פירות שונים וליצור טארט פירות.

שומרים את הטארט במקרר עד 2-3 ימים בקופסה סגורה.

 

מתכון של נטלי לוין, לרגע מתוק של שוקולד עלית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר