מצרכים:
4 חלבונים
1.5 כוס סוכר
קורט מלח
מספר טיפות תמצית וניל
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עם הסוכר, המלח ותמצית הווניל לקצף נוקשה ומבריק.
מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומזלפים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. בקצה העיגול מזלפים שכבה נוספת היוצרת דופן. אופים בחום של 100 מעלות במשך שעתיים ומצננים.
מצרכים למוס שוקולד לבן:
1.5 כוסות שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה של המוס:
מחממים את השמנת והשוקולד במתקן "בן מארי" עד שהשוקולד נמס. מצננים ומכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות. מקציפים ומזלפים לתוך הקצפיות.
ממתכוני "שף תאכל", פסטיבל מסעדות השפלה, 20-29.11.05