פודינג אורז ריזוטו עם תותים

מצרכים ל- 6-8 מנות:1 ק"ג תותים, מנוקים ושטופים1 כוס סוכר1 לימון – גרידה+מיץ1 ליטר חלב1 מקל וניל, חצוי לאורכו, ומנוקה מגרגרים (לשמור את הגרגרים!)2 כפות חמאה1 כוס אורז ארבוריוקורט מלח גסאופן ההכנה:לחתוך את התותים לקוביות בינוניות, ולהכניס למחבת. להוסיף את הסוכר ומיץ הלימון.לחמם על אש בינונית-נמוכה כ-10-15 דקות, עד אשר התותים רכים, והנוזלים מסמיכים מעט. להניח בצד להצטנן.לחמם בסיר את החלב, עד שמתחיל לבעבע. להוציא כוס מהחלב ולהניח בצד.להוסיף לחלב שבסיר את מקל הווניל והגרגרים, ואת אורז הארבוריו.להנמיך את החום, ולבשל, תוך כדי ערבוב, כ- 20 דקות.להוסיף את שאר החלב, גרידת הלימון, החמאה והמלח. לערבב היטב, ולהוריד מהאש. המרקם צריך להיות נוזלי יותר מריזוטו רגיל.לצנן ולצקת לקעריות הגשה. ניתן להגיש עם פרוסות תותים טריים מעל. האקדמיה לפירות www.perot4u.co.il

מצרכים ל- 6-8 מנות:
1 ק"ג תותים, מנוקים ושטופים
1 כוס סוכר
1 לימון – גרידה+מיץ
1 ליטר חלב
1 מקל וניל, חצוי לאורכו, ומנוקה מגרגרים (לשמור את הגרגרים!)
2 כפות חמאה
1 כוס אורז ארבוריו
קורט מלח גס

אופן ההכנה:
לחתוך את התותים לקוביות בינוניות, ולהכניס למחבת.
להוסיף את הסוכר ומיץ הלימון.
לחמם על אש בינונית-נמוכה כ-10-15 דקות, עד אשר התותים רכים, והנוזלים מסמיכים מעט.
להניח בצד להצטנן.
לחמם בסיר את החלב, עד שמתחיל לבעבע.
להוציא כוס מהחלב ולהניח בצד.
להוסיף לחלב שבסיר את מקל הווניל והגרגרים, ואת אורז הארבוריו.
להנמיך את החום, ולבשל, תוך כדי ערבוב, כ- 20 דקות.
להוסיף את שאר החלב, גרידת הלימון, החמאה והמלח. לערבב היטב, ולהוריד מהאש. המרקם צריך להיות נוזלי יותר מריזוטו רגיל.
לצנן ולצקת לקעריות הגשה.
ניתן להגיש עם פרוסות תותים טריים מעל.

האקדמיה לפירות www.perot4u.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר