פודינג אורז ריזוטו עם תותים

 

מצרכים ל- 6-8 מנות:
1 ק"ג תותים, מנוקים ושטופים
1 כוס סוכר
1 לימון – גרידה+מיץ
1 ליטר חלב
1 מקל וניל, חצוי לאורכו, ומנוקה מגרגרים (לשמור את הגרגרים!)
2 כפות חמאה
1 כוס אורז ארבוריו
קורט מלח גס

אופן ההכנה:
לחתוך את התותים לקוביות בינוניות, ולהכניס למחבת.
להוסיף את הסוכר ומיץ הלימון.
לחמם על אש בינונית-נמוכה כ-10-15 דקות, עד אשר התותים רכים, והנוזלים מסמיכים מעט.
להניח בצד להצטנן.
לחמם בסיר את החלב, עד שמתחיל לבעבע.
להוציא כוס מהחלב ולהניח בצד.
להוסיף לחלב שבסיר את מקל הווניל והגרגרים, ואת אורז הארבוריו.
להנמיך את החום, ולבשל, תוך כדי ערבוב, כ- 20 דקות.
להוסיף את שאר החלב, גרידת הלימון, החמאה והמלח. לערבב היטב, ולהוריד מהאש. המרקם צריך להיות נוזלי יותר מריזוטו רגיל.
לצנן ולצקת לקעריות הגשה.
ניתן להגיש עם פרוסות תותים טריים מעל.

האקדמיה לפירות www.perot4u.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה