פויקה – אפריקה בצלחת

המסעדה הנושאת את שמו של כלי הבישול הדרום אפריקני, חוגגת ארבע שנים ומציעה חודש של חוויות קולינריות ממסע לאורכה ולרוחבה של יבשת אפריקה. בהחלט סיבה טובה להגיע למקום

מסעדת פויקה (Poyke) – הנושאת את שמו של כלי הבישול הדרום אפריקני: קדרת ברזל יצוק בה מבשלים ואף אופים מטעמים; חוגגת ארבע שנים להיווסדה ומציעה חודש של חוויות קולינריות ממסע לאורכה ולרוחבה של יבשת אפריקה. בהחלט סיבה טובה להגיע למקום.

מילים ראשונות מיועדות לפרנסי העיר תל אביב-יפו, כלומר ראש העיר חולדאי ואנשיו: התביישו לכם! איך יכול להיות שפנינה פוטנציאלית כמו יפו, שבאנגלית שמה ג'אפה, נראית כמו ג'יפה עם לכלוך והזנחה, גם במתחם מאחורי תיאטרון גשר, בו שוכנת פויקה?

ההמלצה: בואו בערב, כי אז לא תראו מה קורה מסביב, ותיכנסו לעולם אחר אותו מובילה מוזיקת הרגאיי. השולחנות שחורים, משופשפים בקצה מה שדוקא נותן תחושה של ותק וביתיות. הבר תופס את מרכז המסעדה, והשולחנות בהיקף – חלקם בגובה הבר עם כסאות תואמים.

האמת היא שהמסע מתחיל כבר בשמות המנות בתפריט פויקה, שאטלס הוא כלי עזר חשוב למיקומן על מפת היבשת.
דוגמאות? למנות ראשונות: זנזיבר – קדרה אפריקאית של עדשים גריסי פנינה פטריות ג'ינג'ר קוקוס ואגוזי קשיו; שרימפס מומבסה – שרימפסים צלויים על הפלנצ'ה בחמאה וקארי; קייפ בורגר – בורגרים ברוטב יין אדום ובצלצלי שאלוט מוגשים במחבת ברזל לוהטת; מלאווי גולד – צלעות טלה על מצע חציל מעושן ותאנה ברום וקינמון.

המסע האפריקני נמשך גם בעיקריות: עוף קמפלה – שוקיים ממולאות באורז מעורב ביין אדום ציפורן וקינמון; מוזמביקה – קדרת שרימפס וקלאמרי עם שעועית ירוקה ביין לבן רום וניל אפריקאי ושבבי קוקוס; פילה בוצוואנה – נתח פילה ברוטב רום קפה ארומאטי מוגש עם פורטובלו ובצל צלוי; ובוודאי הגדול מכולם: פויקה צ'אלנג' – קילו אנטרקוט מיושן, מוגש עם קונפי שום ותפו"א מדורה (280 ש"ח).

הרעיון של פסטיבל יומולדת ארבע לפויקה הוא של השף אריאל כהן, האומר: "השנה החלטנו לחגוג יומולדת באווירה שתיקח אותנו למרחביה הפתוחים של היבשת השחורה. מבחינתי, שם הכל החל".
ובמסגרת החגיגה הוכנו ארבעה תפריטי טעימות מיוחדים, מחווה לארבע מדינות באפריקה. התפריטים המיוחדים יוצעו בנוסף לתפריט המסעדה הרגיל, ויעניקו אפשרות בריחה נוספת לאחת ממדינות היבשת השחורה.
השבוע הראשון כבר מסתיים לו במוצ"ש זה, אבל עדיין יש לכם שלושה שבועות מלאים ליהנות מההצעות המיוחדות, שפירוטן בהמשך.

אנחנו דווקא בחרנו לנו מנות מהתפריט הקבוע של פויקה, בסיועו של אורן מנהל המסעדה.
לפתיחה בחרנו בנמיביאן קלאסיק – מניפת פילה בקר בתוספת קונפי שום ומרמלדת עגבניות שרי – 52 ₪; וסלט הבית – ירקות טריים, בוטנים קלויים ומנטה בוינגרט מנגו – 35 ₪.
מנת הבשר מעולה – כאן שם המשחק הוא בשר איכותי המוגש נא עם התוספות שלו. הסלט מרענן, והבוטנים יחד עם המנטה ווינגרט המנגו הם הערך המוסף.

המנות העיקריות שלנו היו דליקייט – מנה המככבת בתפריט כבר מפתיחת המסעדה לפני ארבע שנים: נתח אנטריקוט בעישון עדין מושחר ביין אדום, מוגש עם מיליפאפ לבן קלאסי (מאכל רחוב דרום אפריקאי מקמח תירס, שבפויקה מתוגבר עם גבינת גאודה) – 98 ₪. מנה מעט מתקתקה שתהיה חגיגה לאוהבי בשר.
למי שמעדיף ים: מוזמביקה – קדרת שרימפס וקלמרי עם שעועית ירוקה ביין לבן, רום, וניל אמריקאי ושבבי קוקוס (72 ₪) – מנה שבשנתיים הראשונות של המסעדה הופיעה במנות הפתיחה, ובהמשך הוגדלה ועברה לעיקריות לאור בקשות סועדים, והם בהחלט צדקו.

את הארוחה הטובה שלנו ליווינו בשתי כוסות יין אדום Leopard's leap – בלנד של פינוטאז' ושיראז. יין עשיר בטעמיו, ועם זאת לא תוקף.

תפריטי חגיגת יומולדת ארבע לפויקה:
הארוחות כוללות סלטים, קדרות, בשרים, פירות ים וקוקטיילים טרופיים. המחיר 260 ₪ לזוג.
את התפריטים ילוו יינות דרום אפריקאים במחירים המוגדרים כאטרקטיביים, וכן הקינוח המיתולוגי של פויקה – עוגת שוקולד אפויה בסיר פויקה אישי לוהט, שאנחנו ויתרנו עליו רק מסיבות מסורתיות של אי אכילת קינוח מתוק בסוף ארוחה מתוך רצון לשמר את טעמי האוכל ולא לטשטשם במתוק המתוק הזהצט.

שבוע 1 שהחל ב- 13/7/08 – דרום אפריקה
• קוקטייל דאווה אפריקאי עם רום לימון ודבש לכל סועד
• סלט סלק קייצי על ברוסקטה חמאת שום עם עירית קצוצה
• פולנטה אפריקאית (מיליפאפ)עם בצל ירוק קלוי
• נקניקייה דרום אפריקאית תוצרת בית (בורוורס) על מצע כרוב כבוש
• סטייק אנטרקוט בעישון ארומאטי מושחר ביין אדום
• ראמפ סטייק דרום אפריקאי עם בילטונג מוגש עם צ'אטני משמש
• עוגת שוקולד אפויה בפויקה
יינות השבוע: ביירסקלוף פינוטאז', קווה ברוט

שבוע 2 יתחיל ב- 20/7/08 – נמיביה
• קוקטייל טקילה טריפל סק לכל סועד
• סלט שעועית שחורה וירוקה עם קלאמרי
• קדרת פויקה עם תפוחי אדמה מדורה וירקות שורש
• סרטנים ושרימפס על מיליפאפ סלק
• סטייק סינטה עם ביצה עלומה קרה ובצל קלוי
• נתח קצבים צלוי מוגש ברוטב ליקר אמרולה פיקנטי
• עוגת שוקולד אפויה בפויקה
יינות השבוע: שאנין בלאן, פינוטאז' שיראז לאופרדס ליפ (היין ששתינו – מעולה)

שבוע 3 יתחיל ב- 27/7/08 – אוגנדה
• קוקטייל רום פסיפלורה לכל סועד
• סלט אבוקדו עם דג מעושן על צ'פאטי קריספי
• בשר בקר וכבש צלוי ומוגש על מצע פוג'ו ברוטב שעועית שחורה
• ירקות קלויים בחמאה על מחבת ברזל לוהטת
• צ'יקן סטיקס על מצע ירקות טריים וצ'טני מנגו
• סטייק אנטרקוט ברוטב סומסום וחמאת בוטנים
• עוגת שוקולד אפויה בפויקה אישי
יינות השבוע: גוורצטרמינר של ברגסיג, דאון טו ארת'

שבוע 4 יתחיל ב- 3/8/08 – איי סיישל
• קוקטייל וודקה אננס לכל סועד
• ציר דגים עם בשר סרטנים וכוכבי אניס
• פרחי קישוא ממולאים בברבוניה עם סלט ירוק
• קלאמרי ממולא בשר טחון ברוטב שחור תפו"א וקארי
• שרימפס על הפלאנצ'ה בחמאת ווניל בננה מקורמלת
• קדרת סקאלופס וסרטנים בפירות טרופיים על מצע פירה קלאסי
• עוגת שוקולד אפויה בפויקה
יינות השבוע : גוטס דו רואם רוזה, גוטס דו רואם, פיירוויו גוטס דו רואם וילאז'


פויקה – Poyke
רח' תרצה 14, מדרחוב תיאטרון גשר, יפו
טל. 03-6814622

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר