פולנטה ביתית

מתכון של עדי פרץ ממטרלו והחומוסייה – תיירות עין זיוון. שטחי גידול התירס בגליל העליון (עמק החולה) משתרעים על 19,000 דונם, מתוכם 10,000 דונם תירס מתוק המשמש לשוק הטרי

מצרכים

גרעינים מ- 5 קלחי תירס טרי

50 גרם חמאה
קורט מלח
300 מ"ל חלב
80 גרם פרמז'ן מגוררת (ועוד מספר גילופים לטופ)

צילום עדי פרץ

אופן ההכנה

חותכים את גרעיני התירס מהקלחים.

מטגנים אותם קלות בסיר בינוני עם חמאה.
ממליחים מעט ומוסיפים את החלב.

מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים לבשל כ-5 דקות על אש נמוכה.
מכבים את האש, מוסיפים פרמזן ומערבבים עד מרקם אחיד.

לאחר מכן טוחנים בבלנדר מוט.

בשלב זה ניתן להוציא מעט גרעיני תירס ולשמור בצד.

לאחר הטחינה מאחדים שוב התערובת.
ניתן להוסיף מעל הפולנטה ירקות ירוקים מוקפצים, גילופי פרמז'ן או גבינה מלוחה.

המידע נמסר מחברת ג"ג של החברה לפיתוח הגליל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר