פונדו גבינות

 

לטבילה
4 סוגי לחם לפי בחירה חתוך לקוביות.
פירות העונה (מומלץ אפרסק, תאנים וענבים – ללא חרצנים)

רכיבים לתערובת חמה
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם קמח
חצי ליטר חלב
200 סמ"ק שמנת
150 גרם גבינה כחולה
100 גרם גבינת פטה
100 גרם גבינת קשקבל

אופן הכנה
מרתיחים את החמאה המומסת מוסיפים את הקמח ומבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות. חשוב לבשל על אש נמוכה כדי שלא יישרף.

לאחר מכן מוסיפים את החלב, השמנת, וכל סוגי הגבינות מערבבים טוב ומביאים לרתיחה (לשמור שהגבינות לא ידבקו לתחתית).

למי שאוהב ניתן להוסיף כוס יין לבן יבש.

כשמגיעים לסמיכות ומרקם אחיד מעבירים לכלי פונדו וטובלים את הלחם או את הפירות בתערובת.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה