פוקאצ'ה גבינה כחולה עם תאנים

כשהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור מורחים אותה בשמן זית מתובל בעשבי תיבול שהוכן מראש. צילום הדס ניצן
מתכון של השפית נילי כהן-מינץ עבור חוות דרך התבלינים ללחם מעניין ועם טוויסט טעים במיוחד לארוחת חג שבועות

מצרכים ל-4 פוקאצ'ות

500 גרם קמח לבן

1 כפית גלוטן

35 גרם שמרים

280 מ"ל מים פושרים

כף מלח

4-5 תאנים

150 גרם גבינה כחולה (רוקפור או גורגונזולה)

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית אזוב יבש

1/2 כפית טימין יבש

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

בקערה קטנה שמים את שמן הזית ועשבי התיבול.

מערבבים ומשרים למשך שעתיים.

במשך כ- 5 דקות לשים במיקסר קמח, שמרים ומים.

מוסיפים את הגלוטן והמלח ונותנים לנוח  עוד כרבע שעה.

הבצק רך ודביק וזה בסדר. מעבירים לקערה משומנת.

מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה ומיד מעבירים לתפיחה איטית של כשעתיים בקירור.

מוציאים מהקירור.

מעצבים ארבע פוקצ'ות מאורכות ומתפיחים כחצי שעה.

חותכים את התאנים לרבעים.

מפזרים על הפוקאצ'ות תאנים, גבינה כחולה ומעט שמן זית.

מחממים תנור ל- 220 מעלות ואופים כרבע שעה.

כשהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור מורחים אותה בשמן זית מתובל בעשבי תיבול שהוכן מראש.

חוות דרך התבלינים

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר