פוקאצ'ה גבינה כחולה עם תאנים

מתכון של השפית נילי כהן-מינץ לרגל חג שבועות עבור "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית

כשהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור מורחים אותה בשמן זית מתובל בעשבי תיבול שהוכן מראש
כשהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור מורחים אותה בשמן זית מתובל בעשבי תיבול שהוכן מראש. צילום הדס ניצן

מצרכים (4 פוקאצ'ות)

500 גרם קמח לבן

1 כפית גלוטן

35 גרם שמרים

280 מ"ל מים פושרים

כף מלח

4-5 תאנים

150 גרם גבינה כחולה (רוקפור או גורגונזולה)

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית אזוב יבש

1/2 כפית טימין יבש

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

בקערה קטנה שמים את שמן הזית ועשבי התיבול, מערבבים ומשרים למשך שעתיים.

לשים במשך כחמש דקות במיקסר קמח, שמרים ומים.

מוסיפים את הגלוטן והמלח ושמים עוד כרבע שעה.

הבצק רך ודביק וזה בסדר. מעבירים לקערה משומנת.

מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה, ומיד מעבירים לתפיחה איטית של כשעתיים בקירור.

מוציאים מהקירור, מעצבים בשמן ארבע פוקצ'ות מאורכות ומתפיחים כחצי שעה.

חותכים את התאנים לרבעים.

מפזרים על הפוקאצ'ות תאנים, גבינה כחולה ומעט שמן זית.

מחממים תנור ל- 220 מעלות ואופים כרבע שעה.

כשהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור מורחים אותה בשמן זית מתובל בעשבי תיבול שהוכן מראש.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה