פוקצ'ה ארטישוק

 

bחומרים
קמח חצי ק"ג
שמרים 25 גרם
סוכר 1 כף
מלח 1 כף
שמן זית רבע כוס
מים פושרים ככוס וחצי

אופן הכנת הבצק
לערבב את החומרים היטב ללוש מספר דקות ולהניח לתפוח עד שיכפיל את ניפחו

מילוי ארטישוק
3 ארטישוקים גדולים מנוקים וקלופים פרוסים דק
רבע כוס שמן זית
2 שיני שום פרוסות
2 בצלים פרוסים דק
מלח
פלפל
מיץ לימון

אופן הכנה
לבשל את כל החומרים במחבת כחמש דקות
לקרר

אופן הרכבת המנה
לחלק את הבצק לשני חלקים

לרדד ולשטח בתבנית משומנת בשמן זית

לפזר מעל את מילוי הארטישוק

לשים מעל את עלה הבצק השני

למרוח את הבצק בשמן זית ולפזר מעט מלח גס

להתפיח כ20 דקות ולאפות בתנור חם ב200 מעלות







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה