פוקצ'ה

בצק פוקצ'ה (למעשה בצק פיצה)1 ק"ג קמח15 גרם שמרים יבשים כף מלחכף סוכרחצי כוס שמן זית משובחכ 2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק.אופן הכנהמערבבים את החומרים את במים מוסיפים באיטיות עד לקבלת בצק.לשים את הבצק כעשר דקות.מקמחים את הבצק ועוטפים במטלית לחה.מתפיחים את הבצק כשעה.לאחר שהבצק תפוח היטב לשים אותו מעט להוצאת האוויר ומחלקים אותו לשישה חלקים.יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו. את הבצק נמרח שמן זית, מלח גס ועשבי תיבול.נאפה בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כעשר דקות עד להשחמה מלאה.

בצק פוקצ'ה (למעשה בצק פיצה)
1 ק"ג קמח
15 גרם שמרים יבשים
כף מלח
כף סוכר
חצי כוס שמן זית משובח
כ 2 כוסות מים קרים לפי ספיגת הבצק.

אופן הכנה
מערבבים את החומרים את במים מוסיפים באיטיות עד לקבלת בצק.

לשים את הבצק כעשר דקות.

מקמחים את הבצק ועוטפים במטלית לחה.

מתפיחים את הבצק כשעה.

לאחר שהבצק תפוח היטב לשים אותו מעט להוצאת האוויר ומחלקים אותו לשישה חלקים.

יוצרים כדור מכל חלק ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.

מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו.

את הבצק נמרח שמן זית, מלח גס ועשבי תיבול.

נאפה בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כעשר דקות עד להשחמה מלאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר