פורל בקדרה

 

חומרים למנה אחת:
1 פורל נקי מפולט לשני חלקים
200 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית של תערובת פלפל ארבע העונות
1 כפית רוטב דגים או אנשובי מרוסק
מעט בצל ירוק קצוץ דק

לאורז:
1 כוס אורז
½1 כוסות מים ו – 1 כף גדושה אבקת מרק עוף (או ½1 כוסות מרק עוף אמיתי או ציר ירקות)
1 כפית מחוקה כורכום
1 ענף רוזמרין
1 כפית גדושה מלח גס טוב
2 כפות שמן קנולה

אופן הכנת הדג:
מערבבים את השמנת עם תערובת הפלפלים ורוטב הדגים.
 מחממים מחבת או סיר כבד בעל מכסה תואם.
כשהמחבת או הסיר חמים מאוד מניחים את הפילטים, העור כלפי מטה.
מקפידים שהדג כולו יבוא במגע עם המחבת או הסיר.
יוצקים פנימה את השמנת המתובלת ומכסים מיד במכסה.
מנערים מעט כדי שהדג לא ייחרך.
לאחר דקה וחצי בדיוק מסירים מהאש.
מפזרים על הפורל בצל ירוק ומכסים במכסה.
מגישים בקדירה שבה הוכן.

הכנת האורז:
מטגנים את האורז בשמן כמה דקות. 
מרתיחים את המים ואת מרק העוף (או ציר העוף/ירקות) עם הכורכום, הרוזמרין והמלח.
כשהמים רותחים יוצקים אותם על האורז ומערבבים היטב.
מכסים במכסה ומבשלים 22 דקות בדיוק, על אש קטנה מאוד.
משאירים את הסיר סגור 15 דקות לאחר סיום הבישול.
לאחר מכן מקפלים מעט את האורז, כאילו מרימים אותו.

הגשה:
מניחים את הדג בצלחת עם מעט רוטב.
מכניסים חלק מהאורז לקדירה ומערבבים עם רוטב הדג.
מגישים לצד הדג.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה