פזנדה – חווית בשרים מעושנים בחוות הסוסים ברמת השרון

ניסן אלקיים – הבעלים של 'המעשנת של ניסן' ומארגן אירועי בשר, עומד מאחורי שולחן הגשה גדול ומציע מתפריט כתוב בגיר מגוון נתחים מחולקים למקבצים, מהם בוחרים והמחיר בהתאם. יש כאן "מזבח ברזילאי" על גחלים עם רשת וגם פלנצ'ה באמצע, ועמדת סנדוויצ'ים מפתה

ניסן אלקיים מלהטט בעמדת הבשרים שלו כמו דיג'יי מיומן בהופעה. חגיגה לאוהבי בשר. צילום benco photographer
ניסן אלקיים מלהטט בעמדת הבשרים שלו כמו דיג'יי מיומן בהופעה. חגיגה לאוהבי בשר. צילום benco photographer

את ניסן אלקיים הכרתי בשנת 2015 דרך הפייסבוק, כמובן. ביום שישי אחד הגעתי למעשנת הניידת שלו במושב בני ציון ליד רעננה, בה גרתי אז, וזו הייתה אהבה מבשר ראשון – בבשרים הטעימים ובעיקר באדם שעומד, חותך ומגיש בסבלנות וביחס אישי את הבשרים, המיועדים לאכילה במקום או לקחת הביתה (רק בימי שישי). כתבתי אז על ניסן והמעשנת, והמשכתי להגיע שוב ושוב, כשבעקבות הכתבה הצטרפו אלי חברים למספר ימי שישי בהם הבאנו יינות טובים וכוסות יין, ויחד עם המעושנים של ניסן הייתה חגיגה שלמה.

אחר כך הוא הקים דוכן דומה בשפיים, המשיך זמן מה להפעיל את שני הדוכנים בימי שישי, הפסיק את הפעילות בבני ציון וממשיך עד היום בשפיים בימי שישי לשמחת הקהל הגדול שמגיע למקום, ולשמחת האקוסיסטם שנוצר סביבו – מושג מעולם ההייטק: מרחב שותפים, וכאן מרחב דוכנים מתחום האוכל שהתקבצו סביב ניסן כי הבינו שהוא מושך קהל.

לא מזמן הזמין אותי ניסן אלקיים לפעילות חדשה נוספת שלו – המצטרפת לימי שישי בשפיים ובעיקר לפעילותו בתחום האירועים הרבים אותם הוא מקיים או אליהם מצטרף כספק האטרקציה הקולינרית המרכזית: המעשנת והבשרים של ניסן. בעזרת הווייז ניתבנו את עצמנו לחוות הסוסים שבמתחם מרכז הטניס ברמת השרון, ומיד הבנו שהגענו לעולם אחר – חוויה מושלמת מיוחדת שזכתה לשם 'פזנדה (בפורטוגזית: חווה) – הבשר האסור'. למה הבשר אסור? כי הוא ממכר. המקום פועל בימי רביעי וחמישי בערב, בעיצוב מיוחד, באווירה מיוחדת, כשהמוזיקה משלימה את האווירה יחד עם בר האלכוהול – בירה ויין. זהו, מגיעים ורוצים להתנחל כאן. זה לא סתם דוכן, זה מכלול ויש כאן שיטת התנהלות מיוחדת: באים (מקום אידיאלי לחבורות – באים יחד וחוגגים), מקבלים כרטיס שווה כסף – 200 שקל, שאיתו מסתובבים בין העמדות. בכל עמדה מסמנים את הסכום בו אכלתם או שתיתם, וכשמגיעים ל- 200 שקל מקבלים בונוס, לוקחים כרטיס נוסף וממשיכים ליהנות, ובסוף הערב משלמים. אין מלצרים, אין צלחות וסכו"מ, אוירה משוחררת כל אחד יושב איפה שהוא רוצה.

בגזרת הבשרים – ניסן עומד מאחורי שולחן הגשה גדול (מנות בשרים של 300 גרם נטו – 450 גרם לפני העישון), ומציע מתפריט כתוב בגיר מגוון נתחים מחולקים למקבצים, מהם בוחרים והמחיר בהתאם. יש כאן "מזבח ברזילאי" על גחלים עם רשת וגם פלנצ'ה באמצע, ועמדת סנדוויצ'ים מפתה, כשכל כריך מיוצר על חבית הפוכה – מניפת חזה טלה ופרגית עם שלושה מטבלים, ובצד יש נתחים לעישון ארוך. תיקי גולן מ- Ynet קבעה כי מגישים כאן את כריך הבשר הטוב יותר, והגדירה את המקום כגן עדן לקרניבורים. ואם תיקי כותבת, היא יודעת.

אטרקציה נוספת כאן היא עמדת הבופה החופשי עם אנטיפסטי ירקות ורטבים, כשכל הערב ממלאים מחדש את השולחן הענק. לנו הכל הזכיר כאן את הימים הטובים בכפר של רפי נלסון באילת. קוראים מגיל מסוים יבינו בדיוק למה אני מתכוון, וגם הם ירוצו לפזנדה של ניסן. מתאים מאוד לחברים לעבודה שרוצים לסיים יום או שבוע עבודה במשהו מיוחד, לזוגות, לחברים, ולמשפחות בהן ההורים רוצים לחנך את הדור הצעיר לאכילת בשר מעולה וירקות בידיים כמו פעם.

Fazenda – חוות הסוסים, דרך הטניס 8 רמת השרון, 054-6650144

ימי רביעי וחמישי בערב 19:00 עד 24:00, בשישי בראנץ' קרניבורי 11:00 עד 16:00

 






3 תגובות

  1. לצערי הרב,
    ביקרתי אתמול ב"פזנדה",
    לא ניסן ולא בטיח.
    הוא לא שם, כי הוא כבר לא איתם.
    ובייננו אני לא חושב שאחזור לשם.
    הבשר היה עשוי מראש,
    נחתך ליד האש וחומם על פלאנצ'ה.
    הוגש קר, ולא עשוי !!!
    אני לא אוהב בשר קר לא עשוי.
    תגיעו ותבדקו…

כתבו תגובה