פחזניות מלוחות (גוז'ר) עם פרג ופרמזן

פחזניות מלוחות (גוז'ר) עם פרג ופרמזן
המתכון מוגש ע"י יובל בר-נר, איש האגסים, המייצג בישראל  את מועצת האגסים האמריקאית, המייצגת כ-1600 מגדלי אגסים בצפון מערב ארה"ב במדינות וושינגטון ואורגון, ועומדת בקשר הדוק עם משרד החקלאות הישראלי

מצרכים לפחזניות (5 מנות)

60 גר' חלב

60 גר' מים

50 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות

כפית סוכר

רבע כפית מלח

75 גרם קמח

2 ביצים

50 כפות פרמזן מגורד

שתי כפות פרג שלם

לזרייה על הפחזניות

שתי כפות פרמזן מגורד

כף פרג שלם

אופן ההכנה

מכינים פחזניות

בסיר בינוני מביאים לרתיחה יחד את המים, הסוכר, המלח והחמאה.

מוודאים כי החמאה נמסה ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים בכף עץ את התערובת עוד כדקה בערך על להבה בינונית, עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק למיקסר בעל וו גיטרה, ומפעילים לדקה או שתיים על מנת לצנן מעט את הבצק.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לבצק. מ

מתינים שכל ביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הבאה. מערבבים את הגבינה המגורדת ושתי כפות מהפרג.

שומרים מעט פרג לזרייה מעל הפחזניות.

מחממים תנור אפייה למצב טורבו בחום של 180 מעלות.

בעזרת כפית לוקחים מעט מהבצק ומורידים עם כפית נוספת על תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 4 ס"מ .

זורים מעט פרג ופרמזן מגורד ואופים כ- 25 דקות לערך עד הזהבה עמוקה, ועד שהפחזניות קלות (חלולות).

מגישים לצד סנגרייה או כל משקה אחר.

סנגרייה לבנה קלילה

מצרכים (2 מנות)

3 אגסי אנג'ו חתוכים לקוביות

בקבוק קאווה או פרוסקו קר מאד

רבע כוס סוכר

3 "סרטים" של קליפת תפוז (עם קולפן)

מיץ מתפוז אחד

מיץ מחצי לימון

רבע כוס ברנדי או ליקר תפוזים

חופן עלי נענע

קוביות קרח להגשה

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים בקנקן שקוף, מוודאים שהסוכר נמס.

מניחים בכוסות ההגשה מעט קרח ועלי נענע.

מוזגים מהסנגרייה ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר