פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות שרי

מתכון ל-5 סועדיםחומרים:3 יח' חצילים בגודל בינוני2 יח' בצל 6 יח' בצים קשות1/4 כוס ברנדי1 כף מיונז100 גרם מחמאהמלח, פלפל שחוראופן ההכנה:מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את החצילים לצלייה במשך כ- 30 דקות, עד שהחציל מוכן.לאחר שהחציל מוכן, מגרדים את בשר החציל מהקליפה.חותכים את הבצל לפרוסות ומאדים בשמן.כאשר הבצל זהוב מוסיפים את הביצים הקשות והחציל, וממשיכים לבשל עוד כ- 2 דקות.את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד וחלק.משמנים פורמות (אפשר חד פעמיות), או תבנית אינגלייש קייק.יוצקים את החצילים לתבנית ומכניסים ל-10 שעות למקרר.מוציאים את הפטה מהתבנית ומגישים עם ריבת עגבניות שרי.במקביל מכינים את ריבת עגבניות השרי:חומרים ל- 5 סועדים:1 ק"ג עגבניות שרי1 ק"ג סוכר1/4 כפית פלפל שאטה יבשכף מיץ לימוןכפית גרדת לימוןאופן ההכנה:שוטפים את העגבניות. מניחים בסיר את העגבניות עם שאר החומרים.מבשלים בחום נמוך במשך 30 דקות ומערבבים מדי פעם.

מתכון ל-5 סועדים

חומרים:
3 יח' חצילים בגודל בינוני
2 יח' בצל
6 יח' בצים קשות
1/4 כוס ברנדי
1 כף מיונז
100 גרם מחמאה
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את החצילים לצלייה במשך כ- 30 דקות, עד שהחציל מוכן.
לאחר שהחציל מוכן, מגרדים את בשר החציל מהקליפה.
חותכים את הבצל לפרוסות ומאדים בשמן.
כאשר הבצל זהוב מוסיפים את הביצים הקשות והחציל, וממשיכים לבשל עוד כ- 2 דקות.
את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
משמנים פורמות (אפשר חד פעמיות), או תבנית אינגלייש קייק.
יוצקים את החצילים לתבנית ומכניסים ל-10 שעות למקרר.
מוציאים את הפטה מהתבנית ומגישים עם ריבת עגבניות שרי.

במקביל מכינים את ריבת עגבניות השרי:
חומרים ל- 5 סועדים:
1 ק"ג עגבניות שרי
1 ק"ג סוכר
1/4 כפית פלפל שאטה יבש
כף מיץ לימון
כפית גרדת לימון

אופן ההכנה:
שוטפים את העגבניות.
מניחים בסיר את העגבניות עם שאר החומרים.
מבשלים בחום נמוך במשך 30 דקות ומערבבים מדי פעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר