פטה כבד עוף ביין פורט

יין מתקתק עם כבד עוף מהווים שילוב מעולה.החומרים: 2 בצלים, קצוצים גס מעט שמן500 גר' כבד עוף נקי מלח ופלפל שחור גרוס2 כפות יין פורט משובח200 גר' חמאה (או שומן אווז)2 כפות ברנדי משובחאופן ההכנה:מטגנים את הבצלים במעט שמן עד להזהבה.מוסיפים את כבד העוף ומטגנים עד שהכבד משחים. מוסיפים פלפל שחור ומלח לפי הטעם. מוציאים את הבצל וכבד העוף המטוגנים ומניחים בצד.יוצקים למחבת את יין הפורט, מערבבים ומגרדים את תחתית המחבת. מעבירים את היין המבושל למעבד מזון, מוסיפים את הבצלים והכבד המטוגנים, החמאה והברנדי ומעבדים עד לקבלת ממרח חלק.יוצקים את פטה הכבד לתבנית אלומיניום מוארכת (איגליש קייק) ומקררים כשעתיים במקרר.כדאי להגיש עם קונפי בצל או עם קונפי תאנים.

יין מתקתק עם כבד עוף מהווים שילוב מעולה.

החומרים:
2 בצלים, קצוצים גס
מעט שמן
500 גר' כבד עוף נקי
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות יין פורט משובח
200 גר' חמאה (או שומן אווז)
2 כפות ברנדי משובח

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצלים במעט שמן עד להזהבה.
מוסיפים את כבד העוף ומטגנים עד שהכבד משחים. מוסיפים פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
מוציאים את הבצל וכבד העוף המטוגנים ומניחים בצד.
יוצקים למחבת את יין הפורט, מערבבים ומגרדים את תחתית המחבת.
מעבירים את היין המבושל למעבד מזון, מוסיפים את הבצלים והכבד המטוגנים, החמאה והברנדי ומעבדים עד לקבלת ממרח חלק.
יוצקים את פטה הכבד לתבנית אלומיניום מוארכת (איגליש קייק) ומקררים כשעתיים במקרר.
כדאי להגיש עם קונפי בצל או עם קונפי תאנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר