פטה כבד עוף מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

חומרים לפטה:1/2 ק"ג כבד עוף 100 גרם מחמאה3 כפות ברנדי2 בצלים בגודל בינוני 100 גרם פיסטוקים וטחונים1/2 כפית מלח קורט פלפל מלח חומרים לריבת תאנים:1/2 ק"ג תאנים יבשות כוס סוכר3 כפות מיץ לימון 2 מקלות קינמון 1/2 כוס מיםאופן ההכנה:פטה כבד:מטגנים את הכבד ב-50 גרם מחמאה.מתבלים במלח ופלפל.פורסים את הבצל ומאדים אותו בשארית המחמאה עד לקבלת צבע זהוב.כאשר הכבד והבצל קרים, טוחנים אותם היטב, כולל המחמאה המומסת, עם הברנדי.מרפדים תבנית (אינגליש) בניילון ניצמד, על הניילון מפזרים את הפיסטוקים.יוצקים את תערובת הכבד על הפיסטוק ומכניסים למקרר ל- 24 שעות. ריבת תאנים:חותכים תאנים לפרוסות בעובי של כ- 3 מ"מ. מערבבים עם שאר חומרי הרוטב ומבשלים בחום נמוך כ-20 דקות למרקם ריבתי.הגשה:מוציאים את הכבד מהתבנית.פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.מגישים על צלחת בליווי ריבת התאנים וטוסטונים. מתוך הספר "טעמים ישראלים" – מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים

חומרים לפטה:
1/2 ק"ג כבד עוף
100 גרם מחמאה
3 כפות ברנדי
2 בצלים בגודל בינוני
100 גרם פיסטוקים וטחונים
1/2 כפית מלח
קורט פלפל מלח

חומרים לריבת תאנים:
1/2 ק"ג תאנים יבשות
כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
2 מקלות קינמון
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
פטה כבד:
מטגנים את הכבד ב-50 גרם מחמאה.
מתבלים במלח ופלפל.
פורסים את הבצל ומאדים אותו בשארית המחמאה עד לקבלת צבע זהוב.
כאשר הכבד והבצל קרים, טוחנים אותם היטב, כולל המחמאה המומסת, עם הברנדי.
מרפדים תבנית (אינגליש) בניילון ניצמד, על הניילון מפזרים את הפיסטוקים.
יוצקים את תערובת הכבד על הפיסטוק ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.

ריבת תאנים:
חותכים תאנים לפרוסות בעובי של כ- 3 מ"מ.
מערבבים עם שאר חומרי הרוטב ומבשלים בחום נמוך כ-20 דקות למרקם ריבתי.

הגשה:
מוציאים את הכבד מהתבנית.
פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
מגישים על צלחת בליווי ריבת התאנים וטוסטונים.

מתוך הספר "טעמים ישראלים" – מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר