פטה כבד עוף מעוטר בפיסטוק, מלווה בריבת תאנים

 

חומרים לפטה:
1/2 ק"ג כבד עוף
100 גרם מחמאה
3 כפות ברנדי
2 בצלים בגודל בינוני
100 גרם פיסטוקים וטחונים
1/2 כפית מלח
קורט פלפל מלח

חומרים לריבת תאנים:
1/2 ק"ג תאנים יבשות
כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
2 מקלות קינמון
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
פטה כבד:
מטגנים את הכבד ב-50 גרם מחמאה.
מתבלים במלח ופלפל.
פורסים את הבצל ומאדים אותו בשארית המחמאה עד לקבלת צבע זהוב.
כאשר הכבד והבצל קרים, טוחנים אותם היטב, כולל המחמאה המומסת, עם הברנדי.
מרפדים תבנית (אינגליש) בניילון ניצמד, על הניילון מפזרים את הפיסטוקים.
יוצקים את תערובת הכבד על הפיסטוק ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.

ריבת תאנים:
חותכים תאנים לפרוסות בעובי של כ- 3 מ"מ.
מערבבים עם שאר חומרי הרוטב ומבשלים בחום נמוך כ-20 דקות למרקם ריבתי.

הגשה:
מוציאים את הכבד מהתבנית.
פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
מגישים על צלחת בליווי ריבת התאנים וטוסטונים.

מתוך הספר "טעמים ישראלים" – מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה