לתבנית טרין אחת (כ-10 סועדים):
מצרכים:
750 גרם כבד עוף נקי
400 גרם שומן אווז
2 חלמונים של ביצה
10 גרם קורנפלור
רבע כוס רדוקסיון (יין אדום, טימין, בצל, פורטו, שן שום ובזיליקום מצומצמים)
20 סמ"ק שמנת מתוקה
מלח ופלפל
מצרכים לריבת שרי:
250 גרם עגבניות שרי
250 גרם סוכר
כפית מיץ לימון
2 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
לערבב את כבדים עם הרדוקסיון ולהניח במקרר לשעתיים.
להוסיף את שאר המצרכים ולערבב.
לטחון במעבד מזון את כל המצרכים טוב טוב עד לקבלת מרקם חלק.
לסנן את התערובת במסננת.
לרפד תבנית טרין בניילון נצמד ולשפוך את התערובת לתוך התבנית.
לסגור ולעטוף את התבנית בנייר כסף .
להכניס לתנור על תבנית עם מים (בן מארי) לחום של 150 מעלות למשך 40 דקות.
להוציא את הטרין ולקרר אותו.
רצוי להגיש כ-24 שעות לאחר ההכנה.
לחתוך פרוסות ולהגיש עם ריבת שרי.
הכנת ריבת שרי:
לשים בסיר את העגבניות עם הסוכר, מיץ לימון ומקלות קינמון.
לבשל על אש קטנה כשעה וחצי.
להוריד מהאש ולקרר.
צילום דניאל לילה