פטריות פורטבלו על הגריל

מרכיבים (ל- 6 מנות)לסלט:12 – 15 עלי חסה יפיםאריזה אחת של תערובת עלי בייבי3 צנוניות 3 עגבניותטבעות בצלבצל ירוק20 – 25 פטריות פורטבלו גדולות ושטוחות, ללא הרגל50 גר' גבינת פטה מגוררתלרוטב הסלט1/2 כוס שמן זית כתית מעולה2 כפות חומץ בן יין אדום1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי1 כף ועוד כפית מיץ לימון טרי1 כפית דבש1/4 כפית חרדל דיז'ון עם גרגריםקורט מלח, קורט פלפל שחור גרוסלרוטב עבור הפטריות2 כפות גדושות של מיונז2 כפות חומץ 2 כפות שמן סויה או תירס2 כפות שמן זית כתית מעולה1 כפית רוטב צ'ילי מתוק (ניתן לקנות מוכן)1 כף סוכר1 שן שום כתושהקורט מלח, קורט פלפל שחור גרוסאופן ההכנהשמים את מרכיבי כל אחד מהרטבים בתוך צנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך, מניחים במקרר עד להגשה. קורעים את עלי החסה בידים לרצועות, את הצנוניות פורסים, את העגבניה מחלקים לרבעים ופורסים לפרוסות ומערבבים יחד עם עלי הבייבי בקערה. מחממים גריל או מחבת עם מעט מאד שמן על להבה בינונית-גבוהה. מניחים את הפטריות כשהחלק העליון שלהן פונה כלפי הגריל/תחתית המחבת, יוצקים מעט מן הרוטב על כל פטריה כך שיספג מעט בתוכה. לאחר כ- 3 דקות הופכים את הפטריות (אם עובדים עם מחבת ולא עם גריל, זה הזמן להנמיך את הלהבה) צולים כך עוד דקה. מתבלים את הסלט ברוטב ומערבבים. מסדרים בצלחות הגשה רחבות את המנה.

מרכיבים (ל- 6 מנות)
לסלט:
12 – 15 עלי חסה יפים
אריזה אחת של תערובת עלי בייבי
3 צנוניות
3 עגבניות
טבעות בצל
בצל ירוק
20 – 25 פטריות פורטבלו גדולות ושטוחות, ללא הרגל
50 גר' גבינת פטה מגוררת

לרוטב הסלט
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ בן יין אדום
1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף ועוד כפית מיץ לימון טרי
1 כפית דבש
1/4 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס

לרוטב עבור הפטריות
2 כפות גדושות של מיונז
2 כפות חומץ
2 כפות שמן סויה או תירס
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק (ניתן לקנות מוכן)
1 כף סוכר
1 שן שום כתושה
קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
שמים את מרכיבי כל אחד מהרטבים בתוך צנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך, מניחים במקרר עד להגשה. קורעים את עלי החסה בידים לרצועות, את הצנוניות פורסים, את העגבניה מחלקים לרבעים ופורסים לפרוסות ומערבבים יחד עם עלי הבייבי בקערה. מחממים גריל או מחבת עם מעט מאד שמן על להבה בינונית-גבוהה. מניחים את הפטריות כשהחלק העליון שלהן פונה כלפי הגריל/תחתית המחבת, יוצקים מעט מן הרוטב על כל פטריה כך שיספג מעט בתוכה. לאחר כ- 3 דקות הופכים את הפטריות (אם עובדים עם מחבת ולא עם גריל, זה הזמן להנמיך את הלהבה) צולים כך עוד דקה. מתבלים את הסלט ברוטב ומערבבים. מסדרים בצלחות הגשה רחבות את המנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר