ל- 2 מנות/סועדים
חומרים:
4 חתיכות פילה באס (2 דגים)
שמן זית
¼ כוס יין לבן
¼ כוס מים
50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית שטוחה שום כתוש
אופן ההכנה:
חורצים "X” בעומק 2 מ"מ בעור בדג.
מחממים שמן זית במחבת טפלון ומניחים את חתיכות הדג עם העור כלפי מטה למשך 2 דקות, הופכים את הדג לדקה נוספת.
מוסיפים בזהירות יין לבן ומים , מגבירים לאש גבוהה ומבשלים דקה.
מוציאים את הפילה מהמחבת ומניחים בצד, מצמצמים את הנוזלים בחצי ומוסיפים שום וחמאה תוך כדי ערבוב מהיר עד שהחמאה נמסה.
אופן ההגשה:
מניחים את הדג על מצע אורז ויוצקים את הרוטב מלמעלה.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"