fbpx

פילה בורי אורגני בגריל על תרד בוקצ'וי וגזרים צלויים

חומרים ל- 5 סועדים:פילה בורי נקי (200 גר' למנה) – 5 יח'תרד בוקצ'וי (חצי למנה) – 3 יח' – חולטים במים רותחים כדקה ומקררים במי קרחגזרים – 6 יח', חצויים לרבעים לאורך – מסדרים במגש עם ניר אפייה, יוצקים מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, עלי טימין (אופים בתנור בחום 230 מעלות כ-20 עד 25 דקות)חומרים לנוזל ציר דגים – 200 מ"ל:זעפרן – 1 גר'כוכבי אניס – 3 יח'חמאה – 100 גר' (רצוי חמאה צהובה)שום פרוס – 2 יח'טימין מופרד – מ-8 ענפיםיין לבן – 50 מ"לשמן זית – 100 מ"לחומרים לציר דגים:1 ק"ג עצמות דגים (רצוי מדניס, לוקוס, לברק, באס)3 גזרים חתוכים דק4 בצלים עם הקליפה חתוכים דק2 כרישה חתוכים דקמעט טימיןמעט פטרוזיליהאופן ההכנה:מניחים בשכבות את הירקות ועצמות הדגים.מוסיפים מים קרים כ- 3 ס"מ יותר מכמות המוצרים.מרתיחים, ומנמיכים לאש נמוכה.מבשלים כ-30 דקות ומסננים .אופן הכנהת המנה:שלב 1- במחבת יוצקים את ציר הדגים, זעפרן, כוכבי אניס, חמאה, שום פרוס, יין לבן, עלי טימין (מופרדים) ומעט מלח.מרתיחים הכול עד לקבלת רוטב כמעט סמיך (במידה והרוטב נוזלי רצוי להוסיף עוד קצת חמאה או לצמצם את הנוזלים).מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים ומשלימים טעם לפי הצורך.שלב 2 – מחממים מחבת, יוצקים על הדג שמן זית, מלח, עלי טימין מופרדים.מניחים את פילה הדג במחבת כשעור הדג למטה כ-3 דקות, והופכים לעוד כדקה וחצי.שלב 3 –מניחים את הירקות על הצלחת.מעל שמים את פילה הדג.יוצקים מהרוטב מעל.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל- 5 סועדים:
פילה בורי נקי (200 גר' למנה) – 5 יח'
תרד בוקצ'וי (חצי למנה) – 3 יח' – חולטים במים רותחים כדקה ומקררים במי קרח
גזרים – 6 יח', חצויים לרבעים לאורך – מסדרים במגש עם ניר אפייה, יוצקים מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, עלי טימין (אופים בתנור בחום 230 מעלות כ-20 עד 25 דקות)

חומרים לנוזל ציר דגים – 200 מ"ל:
זעפרן – 1 גר'
כוכבי אניס – 3 יח'
חמאה – 100 גר' (רצוי חמאה צהובה)
שום פרוס – 2 יח'
טימין מופרד – מ-8 ענפים
יין לבן – 50 מ"ל
שמן זית – 100 מ"ל

חומרים לציר דגים:
1 ק"ג עצמות דגים (רצוי מדניס, לוקוס, לברק, באס)
3 גזרים חתוכים דק
4 בצלים עם הקליפה חתוכים דק
2 כרישה חתוכים דק
מעט טימין
מעט פטרוזיליה

אופן ההכנה:
מניחים בשכבות את הירקות ועצמות הדגים.
מוסיפים מים קרים כ- 3 ס"מ יותר מכמות המוצרים.
מרתיחים, ומנמיכים לאש נמוכה.
מבשלים כ-30 דקות ומסננים .

אופן הכנהת המנה:
שלב 1- במחבת יוצקים את ציר הדגים, זעפרן, כוכבי אניס, חמאה, שום פרוס, יין לבן, עלי טימין (מופרדים) ומעט מלח.
מרתיחים הכול עד לקבלת רוטב כמעט סמיך (במידה והרוטב נוזלי רצוי להוסיף עוד קצת חמאה או לצמצם את הנוזלים).
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים ומשלימים טעם לפי הצורך.
שלב 2 – מחממים מחבת, יוצקים על הדג שמן זית, מלח, עלי טימין מופרדים.
מניחים את פילה הדג במחבת כשעור הדג למטה כ-3 דקות, והופכים לעוד כדקה וחצי.
שלב 3 –מניחים את הירקות על הצלחת.
מעל שמים את פילה הדג.
יוצקים מהרוטב מעל.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר