פילה בלק קוד על קרפצ'יו מלפפונים ופרח זוקיני בליווי מיסו לבן

 

חומרים ל- 8 מנות:
8 מנות של דג בלק קוד במשקל 130 גר' כל אחת. (אפשר גם סלמון)
8 מלפפונים גדולים וטריים
300 מ"ל מיסו לבן
100 מ"ל מירין
100 מ"ל סאקה
100 גר' סוכר
1 כף מיץ לימון (אפשר להשתמש גם ביוזו)
להגשה: 8 פרחי קישוא / אספרגוס שבושלו דקה במים רותחים

אופן הכנת מרינדת מיסו לבן:
מחממים בסיר את המירין, סאקה וסוכר.
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את המיסו ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מקררים בצד.

אופן הכנת רוטב מירין/יוזו:
לוקחים ממרינדת מיסו לבן 100 מ"ל.
מוסיפים 1 כף מיץ לימון (או יוזו = מיץ לימון יפני המופק מקליפת הלימון).
מערבבים לקבלת מרקם אחיד.

אופן השריית הדג:
משרים את 8 חתיכות הדג במרינדת מיסו לבן במקרר למשך יממה.
לאחר יממה: מחממים תנור לחום גובה של 230 מעלות ואופים את הדג במשך 9 דקות עד לקבלת צבע חום.

מסדרים את צלחת:
פורסים את המלפפונים לאורך פרוסות רחבות ודקות.
מניחים על כל צלחת 4 פרוסות.
מניחים את הדג במרכז הצלחת.
יוצקים רוטב מירין / יוזו (קר או חם)
מניחים מעל פרח קישוא או אספרגוס.

שלף קייטרינג






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה