חומרים לסועד אחד
דג בס שלם טרי במשקל כ- 400 גרם
לימון
שמן זית (2 כפות)
עירית קצוצה
קורט מלח
חומרים למשחה
100 גרם משחת מיסו בהירה
100 מ"ל מירין
20 מ"ל רוטב סויה
כפית קטנה שמן שומשום
קליפה מגורדת
מיץ מחצי לימון קטן
אופן ההכנה
מפלטים דג בס, ממליחים קלות ומשרים כרבע שעה במיץ לימון.
לאחר מכן, יוצקים למחבת חם 2 כפות שמן זית ומניחים את הפילה עד להשחמתו משני צדדיו.
לאחר מכן, מורחים במברשת את המשחה על הדג בנדיבות.
אופן הכנת המשחה
מערבבים את כל החומרים למשחה אחידה וחלקה ושומרים בקירור עד לשימוש.
אופן ההגשה
מקשטים בלימון ועירית קצוצה.