פילה בס על חציל קלוי ברוטב עשבי תיבול וטחינה גולמית

חומרים ל-1 מנה 1 פילה בס במשקל 300 גרם(ללא הדרות) 1 חצילגבינת פטה 30 גר2 עגבניות שרי כף טחינה גולמיתחצי לימוןלרוטבכף כוסברהכף פטרוזיליה רבע פלפל אדוםשמן זית 2 כפות 1 שן שום מלח פלפל לבן (לפי הטעם)אופן הכנה לרוטבקוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה,את הפלפל והשום חותכים לקוביות קטנות,מניחים בקערה מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל לבן, מניחים בצד את הקערה כדי שהטעמים יתאחדו.אופן הכנה +הרכבת המנהקולים את החציל בתנור למשך כ 15 עד 20 דקות בחום 200 מעלות(עושים חורים לחציל כדי שלו יפתח באפייה).לוקחים מחבת (עם ידית מברזל) מושכים במעט שמן זית, מחממים ומניחים את הפילה על גבו עד כדי צריבת העור, מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל 10 דקות.חותכים את הפטה לקוביות ואת עגבניות השרי לרבעים.מקלפים את החציל ,חותכים לחצי,את החצי חותכים במרכז לאורך החציל אבל לא עד הסוף,מחממים את הרוטב במחבת על אש נמוכה.לוקחים צלחת מניחים את החציל ופותחים את חתך החציל קלפי מעלה,מניחים את הפילה וסוגרים את החציל על הפילה, מניחים את הרוטב על הפילה, את הפטה והעגבניות מסדרים חלק על הפילה וחלק מסביב לצלחת, יוצרים עם כף פסים של טחינה לרוכב המנה, מוסיפים חצי לימון, ומגישים.

חומרים ל-1 מנה
1 פילה בס במשקל 300 גרם(ללא הדרות)
1 חציל
גבינת פטה 30 גר
2 עגבניות שרי
כף טחינה גולמית
חצי לימון

לרוטב
כף כוסברה
כף פטרוזיליה
רבע פלפל אדום
שמן זית 2 כפות
1 שן שום
מלח פלפל לבן (לפי הטעם)

אופן הכנה לרוטב
קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה,את הפלפל והשום חותכים לקוביות קטנות,מניחים בקערה מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל לבן, מניחים בצד את הקערה כדי שהטעמים יתאחדו.

אופן הכנה +הרכבת המנה
קולים את החציל בתנור למשך כ 15 עד 20 דקות בחום 200 מעלות(עושים חורים לחציל כדי שלו יפתח באפייה).

לוקחים מחבת (עם ידית מברזל) מושכים במעט שמן זית, מחממים ומניחים את הפילה על גבו עד כדי צריבת העור, מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל 10 דקות.

חותכים את הפטה לקוביות ואת עגבניות השרי לרבעים.

מקלפים את החציל ,חותכים לחצי,את החצי חותכים במרכז לאורך החציל אבל לא עד הסוף,מחממים את הרוטב במחבת על אש נמוכה.

לוקחים צלחת מניחים את החציל ופותחים את חתך החציל קלפי מעלה,מניחים את הפילה וסוגרים את החציל על הפילה, מניחים את הרוטב על הפילה, את הפטה והעגבניות מסדרים חלק על הפילה וחלק מסביב לצלחת, יוצרים עם כף פסים של טחינה לרוכב המנה, מוסיפים חצי לימון, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר