חומרים ל-4 מנות
4 יחידות פילה בס טרי ונקי, כל פילה חתוך ל-3 חתיכות
מעט קמח לקימוח הדג
מלח גס, פלפל שחור
חצי כוס יין לבן יבש
לברוקולי
1 ראש ברוקולי טרי מפורק לפרחים חלוט
2 כפות עלי מרווה טריים
שמן זית
מיץ מחצי לימון
לחמם במחבת שמן זית. להוסיף מרווה ואת הברוקולי, להקפיץ, לתבל במלח ופלפל, להוסיף את מיץ הלימון
לקרם כרובית
2 יחידות כרובית טרייה, נקייה, מפורקת לפרחים, מבושלת
300 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
1 תפ"א בינוני מקולף ומבושל
לטחון את כל המרכיבים יחד, לתבל (רצוי לטחון כשעדיין חם).
רוטב חמאה
2 כוסות יין אדום יבש
4 יחידות פלפל אנגלי, 2 ענפי טימין, ענף קטן רוזמרין, בצל קטן קצוץ, 3 שיני שום שלמות
2 יחידות ציפורן שלם
רבע תפוז
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לבשל הכל יחד מלבד החמאה, לצמצמם לחצי כמות, לסנן ולקרר.
אופן ההכנה
להניח במחבת כ- 4 כפות שמן זית, לחמם את המחבת, להניח את הדגים עם הצד של העור כלפי מטה, כך שייצרב.
לתבל במלח ומעט מרווה את פני הדג. אחרי 2 דקות להפוך ולהוסיף מעט יין, כך עוד 3 דקות עד שהדג מוכן.
בצלחת להניח את קרם הכרובית ועליו את הדג.
לסדר יפה את הברוקולי המוקפץ ברגע האחרון.
לסיים את הרוטב: לחמם את היין עד שירתח. לכבות את האש, להוסיף את החמאה – כל פעם קצת עד שמסמיך, לשפוך מעט על כל מנה.