fbpx

פילה בס צרוב מוגש על קרם כרובית ברוקולי בחמאת מרווה עם רוטב חמאה אדומה

חומרים ל-4 מנות4 יחידות פילה בס טרי ונקי, כל פילה חתוך ל-3 חתיכות מעט קמח לקימוח הדג מלח גס, פלפל שחורחצי כוס יין לבן יבש לברוקולי1 ראש ברוקולי טרי מפורק לפרחים חלוט2 כפות עלי מרווה טריים שמן זית מיץ מחצי לימון לחמם במחבת שמן זית. להוסיף מרווה ואת הברוקולי, להקפיץ, לתבל במלח ופלפל, להוסיף את מיץ הלימוןלקרם כרובית2 יחידות כרובית טרייה, נקייה, מפורקת לפרחים, מבושלת 300 מ"ל שמנת מתוקה מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט 1 תפ"א בינוני מקולף ומבושל לטחון את כל המרכיבים יחד, לתבל (רצוי לטחון כשעדיין חם).רוטב חמאה2 כוסות יין אדום יבש4 יחידות פלפל אנגלי, 2 ענפי טימין, ענף קטן רוזמרין, בצל קטן קצוץ, 3 שיני שום שלמות2 יחידות ציפורן שלםרבע תפוז100 גרם חמאה חתוכה לקוביותלבשל הכל יחד מלבד החמאה, לצמצמם לחצי כמות, לסנן ולקרר.אופן ההכנהלהניח במחבת כ- 4 כפות שמן זית, לחמם את המחבת, להניח את הדגים עם הצד של העור כלפי מטה, כך שייצרב.לתבל במלח ומעט מרווה את פני הדג. אחרי 2 דקות להפוך ולהוסיף מעט יין, כך עוד 3 דקות עד שהדג מוכן. בצלחת להניח את קרם הכרובית ועליו את הדג. לסדר יפה את הברוקולי המוקפץ ברגע האחרון.לסיים את הרוטב: לחמם את היין עד שירתח. לכבות את האש, להוסיף את החמאה – כל פעם קצת עד שמסמיך, לשפוך מעט על כל מנה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל-4 מנות
4 יחידות פילה בס טרי ונקי, כל פילה חתוך ל-3 חתיכות
מעט קמח לקימוח הדג
מלח גס, פלפל שחור
חצי כוס יין לבן יבש

לברוקולי
1 ראש ברוקולי טרי מפורק לפרחים חלוט
2 כפות עלי מרווה טריים
שמן זית
מיץ מחצי לימון
לחמם במחבת שמן זית. להוסיף מרווה ואת הברוקולי, להקפיץ, לתבל במלח ופלפל, להוסיף את מיץ הלימון

לקרם כרובית
2 יחידות כרובית טרייה, נקייה, מפורקת לפרחים, מבושלת
300 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
1 תפ"א בינוני מקולף ומבושל
לטחון את כל המרכיבים יחד, לתבל (רצוי לטחון כשעדיין חם).

רוטב חמאה
2 כוסות יין אדום יבש
4 יחידות פלפל אנגלי, 2 ענפי טימין, ענף קטן רוזמרין, בצל קטן קצוץ, 3 שיני שום שלמות
2 יחידות ציפורן שלם
רבע תפוז
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לבשל הכל יחד מלבד החמאה, לצמצמם לחצי כמות, לסנן ולקרר.

אופן ההכנה
להניח במחבת כ- 4 כפות שמן זית, לחמם את המחבת, להניח את הדגים עם הצד של העור כלפי מטה, כך שייצרב.

לתבל במלח ומעט מרווה את פני הדג. אחרי 2 דקות להפוך ולהוסיף מעט יין, כך עוד 3 דקות עד שהדג מוכן.

בצלחת להניח את קרם הכרובית ועליו את הדג.

לסדר יפה את הברוקולי המוקפץ ברגע האחרון.

לסיים את הרוטב: לחמם את היין עד שירתח. לכבות את האש, להוסיף את החמאה – כל פעם קצת עד שמסמיך, לשפוך מעט על כל מנה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר