פילה בס

ל- 2 מנות/סועדיםחומרים: חומרים לדג:דג בס שלם נקיטימיןרוזמרין4 פרוסות לימון4 שיני שוםמלח, פלפל, שמן זיתחומרים לרטטוי:2 קישואים חתוכים לקוביותחציל חתוך לקוביותבצל קצוץ דק2 שיני שום כתושותפלפל אדום חתוך לקוביותפלפל צהוב חתוך לקוביות אופן ההכנה:אופן הכנת הרטטוי: במחבת חמה עם מעט שמן זית מקפיצים את הבצל והשום, מוסיפים פנימה את החצילים ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הקישואים והפלפלים ומבשלים עוד 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל ומעט חומץ בלסמי. מניחים את הירקות בתחתיתה של תבנית פיירקס חסינת חום.אופן הכנת הדג:מנקים היטב את הדג, ממליחים ומפלפלים, מניחים את הדג על הרטטוי, מעליו מניחים את עשבי התיבול והשום, בוזקים מעט שמן זית, מכסים את הכל בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה 180 מעלות למשך 30 דקות.אופן ההגשה: מומלץ להגיש באותו כלי בו בושל הדג במרכז השולחן.* מנה זו מתאימה מאוד לארוח, מאחר וניתן להכינה מראש ורק להכניסה לתנור 30 דקות לפני ההגשה.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

ל- 2 מנות/סועדים

חומרים:

חומרים לדג:
דג בס שלם נקי
טימין
רוזמרין
4 פרוסות לימון
4 שיני שום
מלח, פלפל, שמן זית

חומרים לרטטוי:
2 קישואים חתוכים לקוביות
חציל חתוך לקוביות
בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
פלפל אדום חתוך לקוביות
פלפל צהוב חתוך לקוביות

אופן ההכנה:
אופן הכנת הרטטוי:
במחבת חמה עם מעט שמן זית מקפיצים את הבצל והשום, מוסיפים פנימה את החצילים ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הקישואים והפלפלים ומבשלים עוד 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל ומעט חומץ בלסמי. מניחים את הירקות בתחתיתה של תבנית פיירקס חסינת חום.

אופן הכנת הדג:
מנקים היטב את הדג, ממליחים ומפלפלים, מניחים את הדג על הרטטוי, מעליו מניחים את עשבי התיבול והשום, בוזקים מעט שמן זית, מכסים את הכל בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה 180 מעלות למשך 30 דקות.

אופן ההגשה:
מומלץ להגיש באותו כלי בו בושל הדג במרכז השולחן.

* מנה זו מתאימה מאוד לארוח, מאחר וניתן להכינה מראש ורק להכניסה לתנור 30 דקות לפני ההגשה.


ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר