פילה בקר במעטפת עלי מנגולד ובצק עלים ברוטב שוקולד ותפוז וצ'ילי

חומרים ל- 5 סועדים:1 יח' פילה בקר (כ-1 ק"ג)5 יח' עלי מנגולדחומרים למרינדת הפילה:¼ כוס שמן זיתכף בזילקום קצוץ¼ כפית פלפל שחור גרוס½ כפית מלחבצק עליםחלמון ביצה עם ½ כפית מים (מערבבים יחד)חומרים לרוטב שוקולד:1/2 כוסות קצפת ריץ'כוס וחצי מים200 גרם שוקולד2 חלמונים2 כפות ברנדי1/3 כוס סוכרקורט צ'ילי טחוןקוביות משני תפוזיםאופן הכנת הפילה:חותכים את קצוות פילה הבקר, עוטפים את פילה הבקר במרינדה.חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול). מוציאים את עלי המנגולד מהמים, מייבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.פותחים את בצק העלים ועוטפים את הפילה עם המנגולד בבצק.על הבצק מורחים את חלמון הביצה ומכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות לכ- 20 דקות.לאחר שהפילה מוכן פורסים אותו לפרוסות אופן הכנת הרוטב:מרתיחים את הקצפת, המים, הברנדי והסוכר והצ'ילי. מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים).מחזירים את החלמונים לסיר וממשיכים מעט בישול תוך כדי עירבוב. מכבים את הכיריים ומוסיפים את השוקולד והתפוזים.מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.   צילום מנדל זאב

חומרים ל- 5 סועדים:
1 יח' פילה בקר (כ-1 ק"ג)
5 יח' עלי מנגולד

חומרים למרינדת הפילה:
¼ כוס שמן זית
כף בזילקום קצוץ
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח
בצק עלים
חלמון ביצה עם ½ כפית מים (מערבבים יחד)

חומרים לרוטב שוקולד:
1/2 כוסות קצפת ריץ'
כוס וחצי מים
200 גרם שוקולד
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1/3 כוס סוכר
קורט צ'ילי טחון
קוביות משני תפוזים

אופן הכנת הפילה:
חותכים את קצוות פילה הבקר, עוטפים את פילה הבקר במרינדה.
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול).
מוציאים את עלי המנגולד מהמים, מייבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.
פותחים את בצק העלים ועוטפים את הפילה עם המנגולד בבצק.
על הבצק מורחים את חלמון הביצה ומכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות לכ- 20 דקות.
לאחר שהפילה מוכן פורסים אותו לפרוסות

אופן הכנת הרוטב:
מרתיחים את הקצפת, המים, הברנדי והסוכר והצ'ילי.
מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים).
מחזירים את החלמונים לסיר וממשיכים מעט בישול תוך כדי עירבוב.
מכבים את הכיריים ומוסיפים את השוקולד והתפוזים.
מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

 

צילום מנדל זאב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר