פילה בקר ממולא באגוזי מלך ברוטב רימונים בתוספת ריזוטו אגוזי מלך ומחית פולים

 

חומרים
220 גר' פילה בקר
25 גר' אגוזי מלך
80 גר' ריזוטו (אורז עגול)
70 גר' פולים
50 סמ"ק יין לבן
200 סמ"ק מים
3 יח' רימונים
1 חלמון
1/2 כף סוכר חום
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
קורנפלור
כמון
כף שמן זית
10 גר' קמח
20 גר' אגוזים
נענע

אופן הכנה
ממליחים את פילה בקורט מלח, מוסיפים קורט פלפל. צולים בתנור ל- 5-7 דקות ב- 180 מעלות .מוציאים ומקררים. יוצרים בעזרת סכין כיס בפילה וממלאים במחית האגוזים והרימונים.

מחית אגוזים ורימונים: את הרימונים סוחטים ובתוך המיץ משרים האגוזים למשך 4 דקות. לאחר ההשרייה טוחנים את האגוזים עם מעט ממיץ הרימונים עד לקבלת מחית חלקה. את המחית מתבלים במעט סוכר, מלח, פלפל ואגוז מוסקט וממלאים את הפילה בתערובת.
מכניסים לתנור את הפילה הממולא למשך 10 דקות נוספות.

רוטב רימונים את מיץ הרימונים שסיננו מהאגוזים מתחילים לבשל על אש קטנה עד לצמצום וקבלת הרוטב (במקרה שהרוטב לא הוסמך יש להוסיף מעט קורנפלור תלוי ברימונים) מוסיפים מעט אגוז מוסקט ומעט מאוד מלח. לאחר שהרוטב מוכן והפילה והפולים והריזוטו יש ליצוק את הרוטב על הפילה.

ריזוטו אגוזים מאדים את הריזוטו (אורז עגול) בשמן הזית עד שהריזוטו הופך שקוף. כאשר הריזוטו הפך להיות שקוף מוסיפים את המים ומבשלים עד שהריזוטו רך מאוד, לאחר אידוי הנוזלים מוסיפים את היין הלבן וממשיכים באידוי עד שאין כמעט נוזלים. מורידים מהאש ומוסיפים את החלמון. מקררים ולאחר מכן יוצרים מהריזוטו כדורים קטנים. את הכדורים מצפים באגוזים טחונים ומעט קמח מטגנים במעט שמן הזית ומעבירים לנייר סופג.

מחית פולים חולטים את הפולים במים רותחים. לאחר החליטה מקלפים את הפולים ,מועכים את הגרעין ויוצרים מחית אחידה. מוסיפים מלח ומעט פלפל. קוצצים את הנענע ומוסיפים למחית הפולים. קוצצים את קליפות הפולים ומקפיצים ביחד עם נענע ופלפל ומעט ממי הפולים.


אופן סדר העבודה חולטים את הפולים. סוחטים את הרימונים ומשרים את האגוזים. מכינים את ריזוטו. מכניסים את הפילה לתנור. מכינים את המחית וממלאים את הפילה. מכינים את הרוטב. מכניסים את הפילה שוב לתנור. מכינים את מחית הפולים. מוציאים את הפילה מהתנור מסדרים בצלחת את כדורי הריזוטו והפולים . יוצקים את הרוטב על בשר הפילה.











היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה