פילה בקר על פירה תפוחי אדמה וסלרי ברוטב דמי גלאס אניס

 

מצרכים ל-4 מנות
4 נתחי פילה בקר טרי במשקל 250 גרם
מלח גס

עבור פירה תפוחי אדמה וסלרי
קילו תפוחי אדמה קלופים
ראש סלרי גדול קלוף
שן שום
חצי כוס חלב קוקוס
להכנת הפירה- מרתיחים בסיר את כל המרכיבים ו 3 ליטר מים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית. לאחר בישול מסננים היטב וטוחנים במטחנה ידנית ומסננים במסננת דקה. מתבלים במלח ופלפל.

לרוטב דמי גלאס
ליטר וחצי ציר בקר משובח
2 אגסי ספדונה קלופים וחצויים
בקבוק יין בוז’ולה בעונה או יין אדום איכותי צעיר
צרור טימין
כף פלפל גרוס
כוכב אניס

אופן הכנה
מניחים בסיר את הפלפל האניס והטימין וקולים חצי דקה. מוסיפים את היין, מבשלים כשתי דקות עד להתאדות האלכוהול. מוסיפים את האגסים והציר ומצמצמים כרבע שעה עד להסמכת הרוטב באופן טבעי. ומסננים.

הכנת המנה
במחבת גריל משומנת ולוהטת, מניחים את הבשר וצורבים מכל צידיו.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות (למידת מדיום)
מניחים פירה במרכז הצלחת, עליו את נתח הבשר, חצי אגס מבושל ויוצקים מהרוטב החם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה