fbpx

פילה בקר עם פירות יבשים

מתכון ל- 4 אנשיםדרגת עשייה: מידיום זמן הכנה: 30 דקותהחומרים הדרושים1 ק"ג פילה בקר (פרוס לנתחים – נתח לאדם 250 גרם) 8 תאנים מושרים במים למשך שעה20 גרם צימוקים מושרים במים למשך שעה4 שזיפים מגולענים2 בצלי שלוט 2 שיני שום קצוצים3 כפות שמן זית1 בצל ירוק קצוץחצי בקבוק יין אדום יבש4 כפות סילאן (דבש תמרים) 1 כף פלפל שחור גרוסמלח סוכראופן ההכנהשלב 1מחממים שמן זית בסיר בגודל בינוני ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמהמוסיפים את היין והפירות היבשים (תאנים, צימוקים ושזיפים) מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מצמצמים את היין עד לרבע מהכמות ומוסיפים את הסילאןלאחר שמגיעים לסמיכות הרצויה מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוקלהוסיף מלח וסוכר לפי הטעםשלב 2מחממים תנור לחום של 200 מעלותמחממים קצת שמן זית במחבת מכניסים את נתחי הפילה, מוסיפים מלח, פלפל וצורבים את הנתחים מכל הכיוונים מכניסים לתנור למשך 4-5 דקותמוציאים מהתנור ומניחים את הבשר בצד למשך 2 דקות שלב 3מניחים את התוספת * במרכז הצלחת, מעל את הפילה ובוזקים את הרוטב עם הפירות היבשים* תוספות מומלצות למנה: פירה, תפוח אדמה אפוי, ארטישוק ירושלמי אפוי, אורז לבן.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון ל- 4 אנשים

דרגת עשייה: מידיום

זמן הכנה: 30 דקות

החומרים הדרושים
1 ק"ג פילה בקר (פרוס לנתחים – נתח לאדם 250 גרם)

8 תאנים מושרים במים למשך שעה

20 גרם צימוקים מושרים במים למשך שעה

4 שזיפים מגולענים

2 בצלי שלוט

2 שיני שום קצוצים

3 כפות שמן זית

1 בצל ירוק קצוץ

חצי בקבוק יין אדום יבש

4 כפות סילאן (דבש תמרים)

1 כף פלפל שחור גרוס

מלח

סוכר

אופן ההכנה

שלב 1
מחממים שמן זית בסיר בגודל בינוני ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה

מוסיפים את היין והפירות היבשים (תאנים, צימוקים ושזיפים) מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש

מצמצמים את היין עד לרבע מהכמות ומוסיפים את הסילאן

לאחר שמגיעים לסמיכות הרצויה מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק

להוסיף מלח וסוכר לפי הטעם

שלב 2
מחממים תנור לחום של 200 מעלות

מחממים קצת שמן זית במחבת מכניסים את נתחי הפילה, מוסיפים מלח, פלפל וצורבים את הנתחים מכל הכיוונים

מכניסים לתנור למשך 4-5 דקות

מוציאים מהתנור ומניחים את הבשר בצד למשך 2 דקות

שלב 3
מניחים את התוספת * במרכז הצלחת, מעל את הפילה ובוזקים את הרוטב עם הפירות היבשים

* תוספות מומלצות למנה: פירה, תפוח אדמה אפוי, ארטישוק ירושלמי אפוי, אורז לבן.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר