פילה דג בנגיעות קרם אגוזים ורוטב כוסברה אוורירי בתוספת אספרגוס צרוב

 

מתכון ל- 4 סועדים, פרווה (לאוכלי קטניות בלבד):

מצרכים לדג:
800 גר' פילה דג ( דניס, סלמון, אמנון, לוקוס) חתוך למנות של 200 גר'.
1/4 כוס שמן זית.
1 כפית מלח גס.
1 כפית פלפל שחור גרוס.
4 גבעולי טימין.

מצרכים לקרם אגוזים:
200 גר' אגוזי מקדמיה או לוז.
50 מיל' נוזל דגים.
25 מיל' שמנת צמחית.
1 שן שום.
קורט מלח.
קורט פלפל.

מצרכים לרוטב כוסברה:
1/2 חבילה כוסברה.
50 מיל' ציר דגים.
2 שיני שום.
קורט מלח.
קורט פלפל.
קורט אגוז מוסקט.

מצרכים לאספרגוס:
8 יחידות אספרגוס.
1/4 כוס שמן זית.
2 שיני שום קצוצות.
2 גבעולי טימין.
מלח גס, פלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה :
נתחיל בהכנת קרם האגוזים – נכניס את כל החומרים למעבד מזון ונטחן עד למחית חלקה,
נעביר דרך מסננת דקה ונניח בצד.
רוטב כוסברה – נכניס את כל החומרים למעבד מזון עד לקבלת נוזל.
נעביר דרך מסננת דקה ונניח בצד. פעולת המסננת היא על מנת לבדוק שלא נשארו גושים.
לאחר שהקרם והרוטב מוכנים, ניתן לגשת להכנת הדג והאספרגוס.
להכנת הדג נכניס את הנתחים לתוך קערה עם שאר המצרכים, ונערבב בעדינות עד שכל הנתחים יהיו מצופים בשמן, מלח, פלפל וטימין.
נניח במחבת פסים עם העור כלפי מטה, ונהפוך כעבור 4 דקות לצד השני לעוד 4 דקות.
להכנת האספרגוס נקלוף אותם מעט ונקפיץ אותם בשמן הזית עם שאר החומרים למשך 4 דקות.
לפני ההגשה ניקח את רוטב הכוסברה ונערבב אותו במטרפה על מנת שיהיה אוורירי.

הרכבת המנה בצלחת:
נמרח במרכז מעט מקרם האגוזים.
מעל נניח את נתח הדג.
עליו נבזוק מרוטב הכוסברה.
ונניח מעל שתי חתיכות אספרגוס.

"מכללת השף":
סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774
סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034
סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572
סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה