fbpx

פילה דג בס הסלע בליווי פירה שורשים, פרחי אספרגוס ועלי תרד ברוטב בצלי שאלוט

4 מנותחומרים:2 דגי בס הסלע במשקל 500 גר' כ"א מפולטים (ללא עצמות) וחתוכים ל- 8 (לכל מנה 2 פילה)4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות1 שורש סלרי חתוך לקוביות8 בצלצלי שאלוט 1 שן שום1.5 כוס יין קברנה4 פרחי אספרגוס חלוטים0.5 כוס שמן זית2 עלי טימין2 עלי רשדקורט מלחקורט פלפלאופן ההכנה:מתבלים את הדגים במלח, בפלפל ובטימין. מטגנים במחבת לפרק זמן של דקה מכל צד. מוציאים ומניחים על תבנית כך שהעור למעלה. מכניסים לתנור לפרק זמן של 8 דקות בחום של º180. את תפוח האדמה עם שורש הסלרי והפטרוזיליה מבשלים בסיר עם מים, מלח, פלפל ושום עד להתרככות הירקות. מוציאים ומועכים בעזרת מועך לפירה.להכנת הרוטב:מטגנים בסיר את בצלצלי השאלוט, מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים לכחצי.את פרחי האספרגוס מקפיצים בשמן זית, מלח ופלפל. מכניסים את הדגים לתנור, מוציאים ומרכיבים את המנה: מניחים את הפירה במרכז הצלחת. מעל מניחים את הדגים, מעליהם את האספרגוס ועלי הרשד ובוזקים את הרוטב מסביב. מגישים חם.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

4 מנות

חומרים:
2 דגי בס הסלע במשקל 500 גר' כ"א מפולטים (ללא עצמות) וחתוכים ל- 8 (לכל מנה 2 פילה)
4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
8 בצלצלי שאלוט
1 שן שום
1.5 כוס יין קברנה
4 פרחי אספרגוס חלוטים
0.5 כוס שמן זית
2 עלי טימין
2 עלי רשד
קורט מלח
קורט פלפל

אופן ההכנה:
מתבלים את הדגים במלח, בפלפל ובטימין.
מטגנים במחבת לפרק זמן של דקה מכל צד. מוציאים ומניחים על תבנית כך שהעור למעלה.
מכניסים לתנור לפרק זמן של 8 דקות בחום של º180.
את תפוח האדמה עם שורש הסלרי והפטרוזיליה מבשלים בסיר עם מים, מלח, פלפל ושום עד להתרככות הירקות. מוציאים ומועכים בעזרת מועך לפירה.

להכנת הרוטב:
מטגנים בסיר את בצלצלי השאלוט, מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים לכחצי.

את פרחי האספרגוס מקפיצים בשמן זית, מלח ופלפל. מכניסים את הדגים לתנור, מוציאים ומרכיבים את המנה: מניחים את הפירה במרכז הצלחת. מעל מניחים את הדגים, מעליהם את האספרגוס ועלי הרשד ובוזקים את הרוטב מסביב. מגישים חם.







Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר