לשני סועדים
חומרים:
2 יחידות פילה דג ים נקי מקשקשים ועצמות
2 יחידות חציל (מומלץ חציל בלאדי)
כף חרדל דיז/ון גרגירים
מעט כמון
מלח
פלפל
מיץ לימון + גרידת לימון
מעט פטרוזיליה קצוצה
2 כפות יין לבן
קמצוץ סוכר כף חמאה רזה
אופן ההכנה:
אופן הכנת הפירה:
קולים את החצילים בתנור או על הגריל מקלפים ומסננים מנוזלים.
בקערה מערבבים את החצילים, החרדל, מעט כמון מלח ופלפל.
אופן הכנת פילה הדג:
את הפילה ממליחים ומפלפלים ניתן לצלות במחבת על שמן זית או על הגריל. מתחילים מהצד של העור ולאחר מכן על הבשר.
אופן הכנת הרוטב:
במחבת ממיסים חמאה רזה מוסיפים 2 כפות יין, קמצןץ סוכר, כף מיץ לימון וגרידה מלימון אחד. מערבבים הכל לרוטב אחיד. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
אופן ההגשה:
מניחים את הפירה בצלחת (עדיף בפורמה עגולה) גליו מניחים את הפילטים ויוצקים את הרוטב מעל. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
ניתן להוסיף שום לפירה ולרוטב, ולחדד את טעם הרוטב בעלי בזיליקום קצוצים.