פילה דג על מצע בצק חומוס

חומרים לשתי מנותשתי פרוסות פילה דג נקי מאדרות במשקל 80 גרם האחת (דג לוקוס או בורי)גרדת לימון צהובמלח גס, פלפל שחור גרוס.חומרים לבצק90 גרם קמח לבן מנופה230 גרם קמח חומוס15 גרם (2 כפות) עשבי תיבול טריים קצוצים180 מ"ל סודה1 ביצה שלמה1 חלמוןחומרי טעם, זנגוויל, קארי, ציפורןשמן לטיגוןאופן ההכנהאת פילה הדג מתבלים היטב עם מלח פלפל וגרדת הלימון ואופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך 6-7 דקותאת כל חומרי הבצק מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידהאת העיסה מעבירים לשק זילוףמחממים מחבת עם שמן עמוק ומזלפים בתנועה סיבובית את העיסהמטגנים עד להזהבה ומוציאים, מניחים את הבצק כמצע לדגניתן לבזוק מעט טחינה לשיפור הטעם

חומרים לשתי מנות
שתי פרוסות פילה דג נקי מאדרות במשקל 80 גרם האחת (דג לוקוס או בורי)
גרדת לימון צהוב
מלח גס, פלפל שחור גרוס.

חומרים לבצק
90 גרם קמח לבן מנופה
230 גרם קמח חומוס
15 גרם (2 כפות) עשבי תיבול טריים קצוצים
180 מ"ל סודה
1 ביצה שלמה
1 חלמון
חומרי טעם, זנגוויל, קארי, ציפורן
שמן לטיגון

אופן ההכנה
את פילה הדג מתבלים היטב עם מלח פלפל וגרדת הלימון ואופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך 6-7 דקות

את כל חומרי הבצק מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה

את העיסה מעבירים לשק זילוף

מחממים מחבת עם שמן עמוק ומזלפים בתנועה סיבובית את העיסה
מטגנים עד להזהבה ומוציאים, מניחים את הבצק כמצע לדג

ניתן לבזוק מעט טחינה לשיפור הטעם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר