חומרים לשתי מנות
שתי פרוסות פילה דג נקי מאדרות במשקל 80 גרם האחת (דג לוקוס או בורי)
גרדת לימון צהוב
מלח גס, פלפל שחור גרוס.
חומרים לבצק
90 גרם קמח לבן מנופה
230 גרם קמח חומוס
15 גרם (2 כפות) עשבי תיבול טריים קצוצים
180 מ"ל סודה
1 ביצה שלמה
1 חלמון
חומרי טעם, זנגוויל, קארי, ציפורן
שמן לטיגון
אופן ההכנה
את פילה הדג מתבלים היטב עם מלח פלפל וגרדת הלימון ואופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך 6-7 דקות
את כל חומרי הבצק מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה
את העיסה מעבירים לשק זילוף
מחממים מחבת עם שמן עמוק ומזלפים בתנועה סיבובית את העיסה
מטגנים עד להזהבה ומוציאים, מניחים את הבצק כמצע לדג
ניתן לבזוק מעט טחינה לשיפור הטעם