פילה דניס בפרג

 

מוגש במעטפת פירה על קרם חצילים, פלפלים ומרין

חומרים ל-4 מנות:
4 יח' פילה דניס טרי, נקי ומפולט מעצמות
2 כפות פרג טחון
2 כפות שמן זית

הכנת הדגים:
מטגנים את פילה הדניס במעט שמן זית משני צדדיו – דקה וחצי בכל צד.
מפזרים את הפרג על הדגים.
מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות לעוד כ- 4 דקות.

חומרים לפירה:
1 ק"ג תפוחי אדמה
2 חצילים בינוניים
פלפל אדום אחד
צרור כוסברה
כוס חלב קוקוס
עירית קצוצה
שן שום
מיץ מחצי לימון

הכנת הפירה:
מבשלים את התפוחי-אדמה כ-17 דקות על להבה בינונית בסיר מלא מים.
קולים את החצילים והפלפל על להבה נמוכה.
לאחר הקלייה קולפים את החצילים והפלפל, מכניסים למעבד מזון ביחד עם השום למשך 10 שניות.
מעבירים לקערה ומתבלים במלח, מיץ לימון וכוסברה קצוצה. מניחים בצד.
לאחר 17 דקות מסננים את תפוחי האדמה, וממכה מועכים אותם לתוך סיר אחר.
מוסיפים חלב קוקוס, מלח ועירית קצוצה, ומחממים היטב תוך כדי בחישה.

חומרים לרוטב:
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
1 ג'ינג'ר
1 בקבוק מרין
צרור של טימין
1 ליטר ציר דגים
מלח, פלפל
חצי לימון

הכנת הרוטב:
חותכים את הפלפלים והג'ינג'ר לקוביות בגודל של חצי ס"מ על חצי ס"מ.
מאדים בסיר עם שתי כפות שמן זית למספר שניות.
מוסיפים את הטימין והמירין, ומבשלים כ-2 דקות.
מוסיפים את ציר הדגים ומבשלים עוד כ-10 דקות.

הרכבת המנה:
מניחים במרכז הצלחת 3 כפות מהפירה, מניחים מעליו כף מהחציל הקלוי.
מוציאים את הדג מהתנור ומניחים מעל.
בוזקים את הרוטב על הדג, ומגישים עם חצי לימון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה