פילה דניס וירקות שורש בסגנון מזרחי

מצרכים:8 יח' פילה דניס1 כף אריסה3 כפות לימון כבוש1/2 חב' כוסברה קצוצה2 יח' לפת חתוכה לרבעים2 יח' שורש סלרי חתוך לרבעים4 יח' קטנות של שורש פטרוזיליה4 יח' אספרגוס לבן1/2 1 כפות סוכר50 גר' מחמאהמלח, פלפל שחור1/4 כוס שמן זית1 כוס יין לבן.אופן ההכנה:נשים בסיר את הסלרי, לפת, שורש פטרוזיליה, ואספרגוס.ונוסיף חציכוס יין לבן ומים עד קצה הירק העליון.מעל נפזר את המחמאה, סוכר ומלח.נכסה את הסיר עם נייר פרגמנט. את התכולה יש לבשל על אש בינונית עד להתרככות הירקות.נוריד את הנייר פרגמנט ונמשיך לבשל עד לקירמול של הירקות.  נערבב בקערה את שמן הזית, אריסה, לימון כבוש, כוסברה והמחצית הנותרת של היין הלבן.נוסיף מלח ופלפל.נערבב היטב.נטבול את הדגים בתערובת.מניחים בתבנית עם נייר אפייה את הירקות מהסיר ולצידם הדגים – שהם מרכז המנה. מומלץ לפזר את התערובת הנותרת מעל לדגים ולירקות, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. לפרטים נוספים: www.hashef.co.ilצילום: לימור גנות

מצרכים:
8 יח' פילה דניס
1 כף אריסה
3 כפות לימון כבוש
1/2 חב' כוסברה קצוצה
2 יח' לפת חתוכה לרבעים
2 יח' שורש סלרי חתוך לרבעים
4 יח' קטנות של שורש פטרוזיליה
4 יח' אספרגוס לבן
1/2 1 כפות סוכר
50 גר' מחמאה
מלח, פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן.

אופן ההכנה:
נשים בסיר את הסלרי, לפת, שורש פטרוזיליה, ואספרגוס.
ונוסיף חציכוס יין לבן ומים עד קצה הירק העליון.
מעל נפזר את המחמאה, סוכר ומלח.
נכסה את הסיר עם נייר פרגמנט.
את התכולה יש לבשל על אש בינונית עד להתרככות הירקות.
נוריד את הנייר פרגמנט ונמשיך לבשל עד לקירמול של הירקות. 
נערבב בקערה את שמן הזית, אריסה, לימון כבוש, כוסברה והמחצית הנותרת של היין הלבן.
נוסיף מלח ופלפל.
נערבב היטב.
נטבול את הדגים בתערובת.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה את הירקות מהסיר ולצידם הדגים – שהם מרכז המנה.
מומלץ לפזר את התערובת הנותרת מעל לדגים ולירקות, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.

לפרטים נוספים: www.hashef.co.il

צילום: לימור גנות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר