מצרכים:
פילה דג דניס, נקי מעצמות, פילה אחד לסועד
מרינדה לדג:
50 מ"ל שמן זית
כפית כוסברה קצוצה
שן שום פרוסה
חצי כפית צ'ילי טרי קצוץ
קורט מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המרינדה ומורחים על הדג כ- 10 דקות לפני הבישול.
צורבים את הדג על מחבת פסים מפלדה כ- 3 דקות מכל צד בחום גבוה (תלוי בחוזק הלהבה).
מצרכים לפירה:
4 תפו"א בינוניים קלופים
100 מ"ל חלב
35 גר חמאה
כפית מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את תפו"א בסיר עם מים עד שהם רכים מאוד.
מסננים מהמים וטוחנים במעבד מזון.
תוך כדי טחינה, מוסיפים את החמאה והחלב בכמויות קטנות, עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה.
מתבלים במלח ומערבבים היטב.
(חשוב להוסיף את החלב החמאה והמלח כשתפוחי האדמה חמים).
מצרכים לסלט:
4 תחתיות ארטישוק
עגבנייה בנונית
חופן פטרוזיליה קצוצה
שן שום פרוסה
3 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
פורסים את הארטישוק והעגבנייה לקוביות קטנות.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב
הרכבת המנה:
על צלחת גדולה מניחים 2 כפות פירה גדושות.
מניחים את הדג על הפירה ומעליו את סלט הארטישוק (אפשר לקשט עם זר של סלט עלים קטן).