מצרכים:
1 ק"ג פילה יען (לחלק ל- 8 מדליונים)
לרוטב:
10 בצלצלי שלוט
500 מל' יין מרסלה
500 מל' יין אדום איכותי
3 כפות חומץ בלסמי
400 מל' ציר בקר
מלח פלפל
אופן ההכנה:
לחמם שמן זית על אש נמוכה.
להוסיף את בצלצלי השלוט ולהזהיב מעט.
להוסיף את הנוזלים ולצמצם לחצי.
את היען לעטוף בשמן זית ומעט פלפל גרוס.
לצלות על הגריל כ- 2 דקות מכל צד.
הגשת המנה:
לצמצם שוב את הרוטב עם חמאה.
להכניס את הבשר לתנור.
לקבוע את המידה הרצויה, ולסדר את הצלחת כשהפירה למטה, היען מעל, ולסיום הרוטב.
ניתן לקשט בעלה ירוק למעלה .
ממתכוני עכבר שף 2009