פילה לברק, טפנד זיתים ופירה שורש

 

מצרכים לארבע מנות
4 פילה לברק
טפנד זיתים שחורים
פירה שורש
מיץ לימון
שעועית ירוקה חלוטה
שמן זית
פלפל

טפנד זיתים
100 גרם זיתים שחורים מגולענים
30 גרם אנשובי
80 מ"ל שמן זית
20 גרם עלי בזיליקום
50 גרם פרמז'ן איטלקי מגורד
פלפל שחור

פירה שורש
2 ק"ג תפו"א קלוף חתוך לקוביות
3 ראשי סלרי מקולפים חתוכים
2 ראשי פטרוזיליה מקולפים וחתוכים
50 גרם שיני שום
300 גרם חמאה

אופן הכנה
טפנד: לטחון במג'ימיקס את כל המוצרים, מלבד שמן זית ופרמז'ן, ולהוסיף בהדרגה שמן זית ופרמז'ן עד למחית חלקה.

פירה: מרתיחים בסיר עם מים את כל החומרים, ומבשלים עד ריכוך, מסננים ומועכים למחית. מחזירים לסיר ומוסיפים חמאה וחלב. מערבבים לפירה חלק ושומרים חם.

המנה: משמנים תבנית אפייה, מחממים תנור ל- 180 מעלות, מניחים את הפילה כשהעור כלפי מעלה. מורחים טפנד בשכבה ומכניסים לתנור ל-10 דקות עד שמוכן.

הגשה: במרכז הצלחת שמים את הפירה, מעליו פילה דג מוכן ומעל שעועית ירוקה ומיץ לימון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה