פילה לברק על מצע סלק צלוי, חציל ורוטב יוגורט עדשים

ל- 5 מנות:מרכיבים:5 דגי לברק מפולטים5 חצילי בלאדי בגודל בינוני3 סלק בינוני1 פלפל חריף אדום250 מ"ל יוגורט1 בצל סגול בינוני2 עגבניות מפולטות (בלי הגרעינים)5 עלי בזיליקוםשמן זיתמיץ לימוןמלחשום כתושפלפל שחור גרוסחומץ בן יין לבןאופן ההכנה:מפלטים את הדגים מעצמות.קולים את החצילים בגריל וקולפים.קולפים את הסלק ,חותכים לשמיניות וצולים בתנור בתיבול שמן זית,מיץ לימון ומלח על חום 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד לריכוך.חותכים את הפלפל והבצל לרצועות דקות.לאחר מכן מתבלים את היוגורט במיץ לימון, מלח, שמן זית ועלי הבזיליקום.מחממים מחבת כבדה בשמן זית, מניחים את הדג על הצד עם העור, מתבלים בעדינות עם מלח ופלפל, מכסים ושמים על אש נמוכה למשך 4-5 דקות.אופן ההגשה:מסדרים את החצילים, מתבלים בקערה סלק, עגבנייה, בצל ופלפל חריף עם שמן זית, חומץ בן יין לבן ומלח.מעל מניחים את נתח הדג ואת רוטב היוגורט, ומפזרים מעל מיקרו סלק ובזיליקום.ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9

ל- 5 מנות:

מרכיבים:
5 דגי לברק מפולטים
5 חצילי בלאדי בגודל בינוני
3 סלק בינוני
1 פלפל חריף אדום
250 מ"ל יוגורט
1 בצל סגול בינוני
2 עגבניות מפולטות (בלי הגרעינים)
5 עלי בזיליקום
שמן זית
מיץ לימון
מלח
שום כתוש
פלפל שחור גרוס
חומץ בן יין לבן

אופן ההכנה:
מפלטים את הדגים מעצמות.
קולים את החצילים בגריל וקולפים.
קולפים את הסלק ,חותכים לשמיניות וצולים בתנור בתיבול שמן זית,מיץ לימון ומלח על חום 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד לריכוך.
חותכים את הפלפל והבצל לרצועות דקות.
לאחר מכן מתבלים את היוגורט במיץ לימון, מלח, שמן זית ועלי הבזיליקום.
מחממים מחבת כבדה בשמן זית, מניחים את הדג על הצד עם העור, מתבלים בעדינות עם מלח ופלפל, מכסים ושמים על אש נמוכה למשך 4-5 דקות.

אופן ההגשה:
מסדרים את החצילים, מתבלים בקערה סלק, עגבנייה, בצל ופלפל חריף עם שמן זית, חומץ בן יין לבן ומלח.
מעל מניחים את נתח הדג ואת רוטב היוגורט, ומפזרים מעל מיקרו סלק ובזיליקום.


ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר