פילה לוקוס אפוי מוגש עם תפוחי אדמה בלימון וויניגרט גזר פיקנטי

 

חומרים לשתי מנות
2 פילטים של לוקוס במשקל 200 גרם האחד.
1 תפוח אדמה
לימון
עירית קצוצה
מעט תרד טרי
רבע כוס יין לבן
מלח ים ופלפל שחור גרוס
טימין

וויניגרט גזר
1 גזר
4 כפות חומץ בלסמי
רבע כוס שמן זית
רבע כוס שמן אגוזים
שן שום אחת
4 כפות חומץ הדרים
2 כפות סילאן

הכנת הוויניגרט
מבשלים את הגזר עד ריכוך, מצננים ושומרים את נוזלי הבישול.

מעבירים את הגזר עם חצי כוס מי בישול ושאר המרכיבים למעט השמן למעבד מזון, ומוסיפים תוך כדי טחינה את השמנים בזילוף איטי.

שומרים בקירור.

הכנות מוקדמות
מבשלים את התפו"א עם הקליפה עד ריכוך.

מצננים אותו במי קרח למשך 20 דקות, מקלפים וחותכים לקוביות
הכנת הדגים מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית וצורבים את הלוקוס באש גבוהה על צד העור למשך שתי דקות.

מנמיכים את האש וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות.

הופכים את הדגים, יוצקים את היין, הטימין, מלח ופלפל מצמצמים את היין לשליש ומוסיפים כף מיץ לימון סחוט.

מעבירים את הדג והנוזלים לכלי חסין חום.

אופים את הלוקוס בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה למשך 7 דקות.

הגשה
במחבת טפלון עם מעט שמן זית מטגנים את תפוחי האדמה עד השחמה, מוסיפים מעט מיץ לימון, עירית קצוצה, מלח ופלפל

מגישים את הדג עם תפוחי האדמה תרד מוקפץ בשמן זית ומסביב וויניגרט הגזר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה