פילה לוקוס ברוטב יין לבן, חמאה וזעפרן

מתכון לסועד אחדרכיבים להכנת הדג200 גרם לוקוס30 גרם תערובת שקדים ופיסטוקים קלויים וקצוציםרכיבים להכנת הרוטבשלושת רבעי כוס יין לבן20 גרם ג'ינג'ר1 מקל למון גראס (עשב לימון)1 בצל שאלוט חתוך לקוביותקמצוץ זעפרןשישית כוס שמנת מתוקה100 גרם חמאה5 גבעולי עירית קצוציםמלח ופלפל לפי הטעםאופן הכנת הדגצולים את הדג מכל צדדיו במחבת כבדה שחוממה היטב.מעבירים את נתח הדג לתבנית ויוצקים מעליו מעט יין לבן.מתבלים במלח ופלפל ומצפים צד אחד בתערובת השקדים והפיסטוקים.אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.אופן הכנת הרוטבשמים בקלחת את היין הלבן, הג'ינג'ר, למון גראס, בצל שאלוט, מלח ופלפל.מצמצמים על אש בינונית עד לקבלת כ-2 כפות נוזלים.מסננים את הנוזלים היטב ומחזירים לקלחת אך ורק את הנוזל המסונן.מוסיפים את קמצוץ הזעפרן והשמנת המתוקה לנוזל המסונן, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.טורפים את החמאה (בטמפ' החדר) לאט לתוך הנוזל עד לקבלת מרקם אחיד.מוסיפים את העירית הקצוצה ויוצקים את הרוטב על הדג.המלצת הגשה: ניתן להגיש את הדג על מצע פירה או פטוצ'יני.

מתכון לסועד אחד

רכיבים להכנת הדג
200 גרם לוקוס
30 גרם תערובת שקדים ופיסטוקים קלויים וקצוצים

רכיבים להכנת הרוטב
שלושת רבעי כוס יין לבן
20 גרם ג'ינג'ר
1 מקל למון גראס (עשב לימון)
1 בצל שאלוט חתוך לקוביות
קמצוץ זעפרן
שישית כוס שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
5 גבעולי עירית קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת הדג
צולים את הדג מכל צדדיו במחבת כבדה שחוממה היטב.

מעבירים את נתח הדג לתבנית ויוצקים מעליו מעט יין לבן.

מתבלים במלח ופלפל ומצפים צד אחד בתערובת השקדים והפיסטוקים.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

אופן הכנת הרוטב
שמים בקלחת את היין הלבן, הג'ינג'ר, למון גראס, בצל שאלוט, מלח ופלפל.

מצמצמים על אש בינונית עד לקבלת כ-2 כפות נוזלים.

מסננים את הנוזלים היטב ומחזירים לקלחת אך ורק את הנוזל המסונן.

מוסיפים את קמצוץ הזעפרן והשמנת המתוקה לנוזל המסונן, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

טורפים את החמאה (בטמפ' החדר) לאט לתוך הנוזל עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים את העירית הקצוצה ויוצקים את הרוטב על הדג.

המלצת הגשה: ניתן להגיש את הדג על מצע פירה או פטוצ'יני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר