מתכון לסועד אחד
רכיבים להכנת הדג
200 גרם לוקוס
30 גרם תערובת שקדים ופיסטוקים קלויים וקצוצים
רכיבים להכנת הרוטב
שלושת רבעי כוס יין לבן
20 גרם ג'ינג'ר
1 מקל למון גראס (עשב לימון)
1 בצל שאלוט חתוך לקוביות
קמצוץ זעפרן
שישית כוס שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
5 גבעולי עירית קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת הדג
צולים את הדג מכל צדדיו במחבת כבדה שחוממה היטב.
מעבירים את נתח הדג לתבנית ויוצקים מעליו מעט יין לבן.
מתבלים במלח ופלפל ומצפים צד אחד בתערובת השקדים והפיסטוקים.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
אופן הכנת הרוטב
שמים בקלחת את היין הלבן, הג'ינג'ר, למון גראס, בצל שאלוט, מלח ופלפל.
מצמצמים על אש בינונית עד לקבלת כ-2 כפות נוזלים.
מסננים את הנוזלים היטב ומחזירים לקלחת אך ורק את הנוזל המסונן.
מוסיפים את קמצוץ הזעפרן והשמנת המתוקה לנוזל המסונן, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
טורפים את החמאה (בטמפ' החדר) לאט לתוך הנוזל עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את העירית הקצוצה ויוצקים את הרוטב על הדג.
המלצת הגשה: ניתן להגיש את הדג על מצע פירה או פטוצ'יני.