חומרים:
150 גרם פילה לוקוס
לרוטב:
½ כוס ציר דגים מרוכז
½ כוס שמנת
1 שן שום כתושה
1 ענף טימין
½ כפית חרדל
1 זוקיני צהוב (רק הקליפה) חתוך לקוביות קטנות
לקונפי תפו"א סגול:
1 כוס מים
1 כוס שמן זית
2 שיני שום
1 קליפת לימון (חתיכה אחת)
1 ענף טימין
5 תפו"א סגול חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
מלח
פלפל
אופן הכנת הרוטב:
בסיר קטן מרתיחים את כל חומרי הרוטב פרט לזוקיני.
לאחר 3 דקות מורידים מהאש, ומניחים בפנים את הזוקיני (לא מבושל).
אופן הכנת הקונפי:
שמים את כל החומרים בסיר קטן, ומבשלים על אש נמוכה כ-35 דקות.
אופן הכנת הדג:
מתבלים במלח ופלפל, ומטגנים כ-3 דקות מכל צד. מתחילים לצלות מהצד של הבשר.
הגשה:
מסדרים את התפו"א הסגול על צלחת הגשה, מעליו מניחים את הדג, ומזליפים את הרוטב מעל.
