רק 206 קלוריות למנת דג של 200 גרם, ורק 67 קלוריות למנת סלט
חומרים לדג:
1 פילה לוקוס 250 גר'
50 גר' סומק
מלח ופלפל
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
מורידים את העור של הדג ומרפדים בשכבה של סומק.
בינתיים מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית וצורבים את הדג משני הצדדים. ממליחים ומפלפלים ומכניסים לתנור לכ- 7 דקות בחום של 160 מעלות.
חומרים לסלט אספרגוס:
1 צרור של אספרגוס
1 עגבנייה תמר
בצל סגול קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 לימון
מעט שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
חולטים את האספרגוס כ- 2 דקות במים רותחים ומוציאים למי קרח.
קוצצים את האספרגוס.
במקביל חולטים את העגבנייה, מקלפים ומוציאים את הזרעים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
מחברים את כל המרכיבים ומתבלים.
חומרים לרוטב לימונים כבושים:
10 לימונים כבושים
כף אריסה
כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון.
מעבדים למחית חלקה.
מסננים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
הרכבת המנה:
מסדרים את סלט האספרגוס על הצלחת.
מניחים על הסלט את הדג, ויוצקים מעט מהרוטב מסביב לדג.
מקשטים עם עלים זעירים.