מרכיבים ל- 4 סועדים:
4 מנות דג מוסר במשקל 200 גר' מפולט ונקי מעצמות
1/2 כוס שמן זית
1/2 ק"ג אפונה קפואה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
2 שיני שום
1/4 כוס יין לבן יבש
200 גר' גבינת קשקבל
לפירה האפונה:
במעבד מזון לטחון אפונה שהופשרה עם 1/4 כוס שמן זית, 2 שיני שום מלח ופלפל.
לדגים:
במגש להניח דגים.
לטפטף מעל 1/4 כוס יין לבן יבש ו1/4- כוס שמן זית.
לתבל במעט פלפל שחור גרוס ומלח.
להכניס לתנור בחום 200 מעלות ל- 15 דקות.
להגשה:
כף פירה אפונה, להניח דג מעל 50 גר' גבינת קשקבל.
להכניס צלחת לתנור לדקה נוספת.
כשהגבינה תימס לפזר מעל מלח אטלנטי – מעט מלח אטלנטי על גבינת קשקבל מעצים את טעמה של הגבינה.