פילה מוסר ים עם פירה אפונה ורוטב חמאת זעתר וליים

חומרים לסועד אחד:200 גרם פילה מוסר ים עם העור1 שורש סלרי נקי ומקולף1 גרם שורש פטרוזיליה נקי ומקולף200 גרם אפונת גינהכוס חלבמיץ מליים או לימון אחד40 גרם חמאהחופן עלי זעתר או אורגנו טריים100 מ"ל ציר דגיםאופן ההכנה:בסיר שמים את השורשים חתוכים לקוביות גסות, את האפונה והחלב.מבשלים עד שהשורשים רכים.תבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון. טוחנים את המרכיבים עד לקבלת פירה ירוק וקטיפתי.במחבת מחממים את מיץ הליים, ציר דגים ומלח.מוסיפים את עלי הזעתר והחמאה ומערבבים על חום נמוך עד לקבלת רוטב קרמי.ממליחים את הדג היטב וצורבים במחבת עם שמן זית עד להזהבת הדג.מעבירים את הדג לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לעוד 9-10 דקות.מחממים את פירה האפונה ומניחים את הדג על הפירה והרוטב ליד ומגישים.מסעדת "סיטארה" – רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996633צילום בן יוסטר

חומרים לסועד אחד:
200 גרם פילה מוסר ים עם העור
1 שורש סלרי נקי ומקולף
1 גרם שורש פטרוזיליה נקי ומקולף
200 גרם אפונת גינה
כוס חלב
מיץ מליים או לימון אחד
40 גרם חמאה
חופן עלי זעתר או אורגנו טריים
100 מ"ל ציר דגים

אופן ההכנה:
בסיר שמים את השורשים חתוכים לקוביות גסות, את האפונה והחלב.
מבשלים עד שהשורשים רכים.
תבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון.
טוחנים את המרכיבים עד לקבלת פירה ירוק וקטיפתי.
במחבת מחממים את מיץ הליים, ציר דגים ומלח.
מוסיפים את עלי הזעתר והחמאה ומערבבים על חום נמוך עד לקבלת רוטב קרמי.
ממליחים את הדג היטב וצורבים במחבת עם שמן זית עד להזהבת הדג.
מעבירים את הדג לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לעוד 9-10 דקות.
מחממים את פירה האפונה ומניחים את הדג על הפירה והרוטב ליד ומגישים.

מסעדת "סיטארה" – רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996633

צילום בן יוסטר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר