חומרים לסועד אחד:
200 גרם פילה מוסר ים עם העור
1 שורש סלרי נקי ומקולף
1 גרם שורש פטרוזיליה נקי ומקולף
200 גרם אפונת גינה
כוס חלב
מיץ מליים או לימון אחד
40 גרם חמאה
חופן עלי זעתר או אורגנו טריים
100 מ"ל ציר דגים
אופן ההכנה:
בסיר שמים את השורשים חתוכים לקוביות גסות, את האפונה והחלב.
מבשלים עד שהשורשים רכים.
תבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון.
טוחנים את המרכיבים עד לקבלת פירה ירוק וקטיפתי.
במחבת מחממים את מיץ הליים, ציר דגים ומלח.
מוסיפים את עלי הזעתר והחמאה ומערבבים על חום נמוך עד לקבלת רוטב קרמי.
ממליחים את הדג היטב וצורבים במחבת עם שמן זית עד להזהבת הדג.
מעבירים את הדג לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לעוד 9-10 דקות.
מחממים את פירה האפונה ומניחים את הדג על הפירה והרוטב ליד ומגישים.
מסעדת "סיטארה" – רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996633
צילום בן יוסטר