fbpx

פילה מוסר שחום ברוטב ארטישוק, עגבניות וזיתי קלמטה

חומרים:4 דגים במשקל 400-500 גר' כל אחד5 תחתיות ארטישוק (אפשר להשתמש בתחתיות מוקפאות) 2 עגבניות80 גר' זיתי קלמטה2 לימונים סחוטים2 שיני שום כתושות80 גר' חמאה חתוכה לקוביות1/4 כוס שמן זית כתיתאופן ההכנה:· מפרידים את הדגים לפילה ושומרים את העצמות לציר דגים או מרק דגים (ניתן להקפיא) · מגלענים את הזיתים· חותכים את הארטישוקים והעגבניות לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן עם הזיתים· מוסיפים את מיץ הלימונים והשום הכתוש· מוסיפים חמאה קוביה אחר קוביה ומסמיכים את הרוטב· מטגנים את הדגים במחבת טפלון – צד העור למטה 3-4 דקות, הופכים ומטגנים עוד דקה· מסדרים את הדגים על הצלחת – צד העור למעלה ויוצקים מן הרוטב· מגישים עם פירה תפוחי אדמה ובטטה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים:
4 דגים במשקל 400-500 גר' כל אחד
5 תחתיות ארטישוק (אפשר להשתמש בתחתיות מוקפאות)
2 עגבניות
80 גר' זיתי קלמטה
2 לימונים סחוטים
2 שיני שום כתושות
80 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס שמן זית כתית

אופן ההכנה:
· מפרידים את הדגים לפילה ושומרים את העצמות לציר דגים או מרק דגים (ניתן להקפיא)
· מגלענים את הזיתים
· חותכים את הארטישוקים והעגבניות לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן עם הזיתים
· מוסיפים את מיץ הלימונים והשום הכתוש
· מוסיפים חמאה קוביה אחר קוביה ומסמיכים את הרוטב
· מטגנים את הדגים במחבת טפלון – צד העור למטה 3-4 דקות, הופכים ומטגנים עוד דקה
· מסדרים את הדגים על הצלחת – צד העור למעלה ויוצקים מן הרוטב
· מגישים עם פירה תפוחי אדמה ובטטה



Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר