מצרכים:
600 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות
תבלינים – תערובת טחונה:
20 גרם אניס
30 גרם מוסקט
20 גרם הל
4 גרם ציפורן
30 גרם קינמון
שמן זית לטיגון
הוראות הכנה:
טובלים צד אחד של הסלמון בתערובת התבלינים, ומטגנים במחבת את צד התבלינים.
הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
מעבירים לתבנית, ומכניסים לתנור בחום 160 מעלות למשך 5 דקות.
מצרכים לרוטב יין:
1 בקבוק ירדן מרלו
1.5 כוס ציר בקר
100 גר' סוכר
1 כוס בלסמי
2 בצלי שאלוט קצוצים
3 כפות דבש תמרים
2 גרעיני הל
1 כוכב אניס
1 ציפורן
1 מקל קינמון
1 כף טימין קצוץ
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
להכנת הרוטב, מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את היין ומרתיחים.
מוסיפים את שאר המרכיבים (פרט לטימין).
מצמצמים עד קבלת 1/3 מהכמות, מסירים מהאש ומוסיפים את הטימין.
מגישים עם פירה תפוחי אדמה בווניל ואספרגוס חלוט.
יוצרים אגם של רוטב יין, מניחים בצד אחד את הסלמון כשהתבלינים כלפי מעלה, ובצד שני יוצרים "קנל" מהפירה באמצעות 2 כפות.
מעל מניחים מקל וניל מיובש, ומהצד מניחים זר אספרגוס קשור בטונה מעושנת.
ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007