פילה סלמון בלימון ותפוחי אדמה

רשת קפה גרג מציעה מתכון דג חגיגי ועשיר בטעמים להכנה קלה בבית לחגי תשרי ובמהלך השנה כולה

מניחים את הדג עם העור על המחבת. מתבלים היטב במלח ופלפל. צורבים את הדג מכל הכיוונים ומניחים במגש. צילום shutterstock
מניחים את הדג עם העור על המחבת. מתבלים היטב במלח ופלפל. צורבים את הדג מכל הכיוונים ומניחים במגש. צילום shutterstock

מצרכים

מנת דג סלמון 250 גרם

50 גרם פטרוזיליה קצוצה

25 גרם שום קצוץ

15 גרם שמן זית

3 גרם מלח

1 גרם פלפל שחור

1/2 לימון

אופן ההכנה

מחממים מחבת היטב.

מורחים את המחבת בשמן.

מניחים את הדג עם העור על המחבת.

מתבלים היטב במלח ופלפל.

צורבים את הדג מכל הכיוונים ומניחים במגש.

מערבבים היטב בקערה את הפטרוזיליה, שום ושמן זית.

מורחים את הדג בצורה שווה.

מזלפים את הלימון על הדג.

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מכניסים את הדג לתנור ל- 5 דקות.

תוספת תפוחי אדמה

מצרכים

2 תפו"א בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

סיר עם שמן

30 גרם פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מיץ מ- 1/2 לימון

3 גרם שמן זית

מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה

מבשלים בסיר עם מים את התפו"א – חצי בישול.

מסננים את התפו"א ומקררים.

מחממים את הסיר עם השמן.

מטגנים את התפו"א היטב.

ברגע שקוביות התפו"א מוכנות מעבירים לקערה.

מוסיפים את שאר הרכיבים.

הגשה

מסדרים בצלחת ומניחים לצד הדג.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה