חומרים לרוטב:
חצי כוס סאקה אוזקי
1 כף סוכר
חצי כוס מירין הונטרי
1 כוס מיסו לבן –היקארי
1 כף מיץ יוזו
לדג:
600 גרם פילה סלמון טרי מאוד, נקי מעור ועצמות ומחולק ל-4 מנות
חצי כפית מלח ים
חצי כפית פלפל גרוס
חצי מכמות הרוטב
לירקות:
4 פרחי ברוקולי טריים
4 כפות פולי אדממה מפורקים מהתרמילים
8 תרמילי שעועית ירוקה או אפונה סינית
1 פקעת פאק צ'וי מחולק לרבעים
לקרם תפוחי אדמה:
חצי כוס חלב
2 כפות חמאה
1 כף אבקת וואסבי
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
תחילה מכינים את הרוטב:
בסיר מרתיחים את הסאקה.
כשמגיע לרתיחה משלהבים את הסאקה על מנת לשרוף את האלכוהול.
מוסיפים את המירין והסוכר ומבשלים יחד עוד 5 דקות.
מוסיפים את המיסו ומבשלים על אש קטנה 10 דקות נוספות.
מורידים מהאש.
מסננים את הרוטב לקערה נפרדת ומקררים.
לאחר שהתקרר הרוטב טורפים פנימה את היוזו.
להכנת קרם תפוחי אדמה:
מועכים את תפוחי האדמה למרקם פירה חלק.
מרתיחים את החלב עם החמאה.
מוסיפים את הוואסבי ומרבבים היטב.
מוסיפים את המלח.
מוסיפים את התערובת לקרם תפוחי האדמה החמים ומערבבים היטב.
הכנת הדג:
מברישים את הדגים בחצי מכמות הרוטב ומסדרים על נייר האפייה.
צולים על 200 מעלות למשך 5-6 דקות עד להשחמת הנתח.
בינתיים חולטים את הירקות במים רותחים למשך דקה וחצי.
הגשה:
מסדרים בצלחת הגשה רצוי עמוקה:
2 כפות מקרם תפוחי האדמה.
מעל מחלקים את הירקות החלוטים.
מניחים את הדג הצלוי מעל הירקות.
יוצקים כף נוספת של רוטב מסביב.