פילה סלמון במרינדת דבש הדרים על קרם תפוחי אדמה

מתכון של שף אלירן דאי - מנצח תחרות השפים במקומות עבודה 2018 של חברת ISS המשמש כשף של חברת אפלייד מטיריאלס. פילה סלמון במרינדת דבש הדרים על קרם תפוחי אדמה לצד רוטב סלק בזיליקום וצ'ילי אדום, קראנץ' אגוזי מלך ועלי כוסברה

יוצקים מעט מרוטב הסלק, מניחים חתיכת שומר צרוב ומפזרים מסביב קראנץ' אגוזי מלך. צילום שמעון מלול מבעד העדשה
יוצקים מעט מרוטב הסלק, מניחים חתיכת שומר צרוב ומפזרים מסביב קראנץ' אגוזי מלך. צילום שמעון מלול מבעד העדשה

חומרים לדג

150 גרם פילה סלמון נקי מושרה במרינדת דבש הדרים

למרינדה

1 כף גרידת תפוז

1 כף גרידת לימון

1 שן שום כתוש

1 כף דבש טהור

1 כף עלי בזיליקום קצוצים

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה

משרים את הדג במרינדה 20 דקות.

אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 6 דקות.

חומרים והכנת קרם תפוחי אדמה

בסיר עם מים רותחים מבשלים

2 יחידות תפו"א אדום קלוף וחתוך לקוביות

2 שיני שום שלמות

1 ענף תימין מפורר מהגבעול

1 גבעול סלרי פרוס דק

מלח ופלפל לבן

מבשלים עד לריכוך וטוחנים למחית חלקה יחד עם

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חלב קוקוס

חומרים לרוטב סלק

1 סלק גדול מגורד דק מאוד

1 כף סילאן

1/4 כוס מיץ תפוזים

1 כף בזיליקום טרי קצוץ

1/4 צ'ילי אדום קצוץ דק מאוד

1 שן שום כתוש

1/2 כוס מים

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מבשלים הכל יחד עד לריכוז הנוזלים לרוטב סמיך.

חומרים לקראנץ' אגוזי מלך

1/4 כוס אגוזים קצוצים דק

1/4 כוס פרורי לחם

1 ענף תימין קצוץ

מלח ושמן זית

אופן ההכנה

מערבבים הכל יחד.

אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 6 דקות.

אופן הרכבת המנה

מניחים במרכז צלחת חמה את קרם תפוחי האדמה באופן אסתטי.

לצידו מניחים את נתח דג הסלמון.

יוצקים מעט מרוטב הסלק, מניחים חתיכת שומר צרוב (אופציה), ומפזרים מסביב קראנץ' אגוזי מלך.

מגישים בטמפרטורה של כ- 80 מעלות.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה